Gå direkt till Nyheten (Debatt: Var är nyanserna?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Var är nyanserna?

Publicerad onsdag, 22 juli 2009, 22:00 av Redaktionen

ikondebatt– Ni kunde ha nyanserat er bättre och använt samma jämförelser i er debattartikel, skriver Ove Nordström i en debattartikel där han svarar på en förut i dag publicerad debattartikel skriven av två folkpartister.

Klicka här för att komma till ursprungsdebatten och kommentarerna till den: Debatt: Nyanserad debatt, tack! Skriven onsdag, juli 22nd, 2009

Och var är då nyansen och balansen herrar Wendt och Ekberg?
 
Att efterlysa nyans och balans och sedan redovisa siffror så onyanserat och obalanserat som ni gör är ju närmast löjeväckande.
2006 var över en miljon i utanförskap skriver ni nu. I valrörelsen var det 1,5 miljoner enligt alliansen. Skall man anta att dessa liberala herrar nu nyanserat debatten och menar att siffrorna från valrörelsen var fel?
Vidare skriver ni att över hälften av de “arbetslösa” ungdomarna är enligt sin egen definition heltidsstudenter och inte arbetssökande. Jag antar att ni då syftar till Radio Skaraborgs rapportering att ungdomsarbetslösheten i juni var 175 procent högre i Skaraborg än motsvarande period förra året. Med ert sätt att räkna då så är det 87,5 procent högre ungdomsarbetslöshet under perioden istället. Nyanserat, visst men knappast något att yvas över ändå.
Vad det gäller er nyansering och balans avseende de övriga siffror som redovisas så är det ett hopaplock av olika jämförelsetal där ni valt att redovisa det som ”passar er” bäst. Är det det som är Liberal nyansering?
Som exempel kan man ta er jämförelse för detaljhandeln respektive industrins orderingång där ni för detaljhandeln redovisar 4,4 procent försäljningsförbättring, en siffra som grundar sig på jämförelse från motsvarande period föregående år medan ni när det gäller industrins orderingång använder er av jämförelsen mot föregående period och redovisar följdaktligen +3,8 procent.
Om ni däremot nyanserat er jämförelse till att gälla samma period som ni redovisade för detaljhandeln så hade ni fått redovisa en orderingång för industrin på – 30,1 procent.
Eller om ni nyanserat er redovisning för detaljhandeln till att gälla samma period som för industrins +3,8 procent-siffra, då hade ni fått nöja er med att redovisa en 0,2% ökning av detaljhandelsomsättningen.
Jag vet inte vem ni försöker lura med ert onyanserade sätt att redovisa siffror men det verkar mer vara jämförbart med det gamla talesättet, den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri!
Tack för ordet
Ove Nordström

2 kommentarer på “Debatt: Var är nyanserna?”

  1. Nisse skriver:

    Konstigt att du alltid håller i spaden….

  2. Agust Vråk skriver:

    Snacka om att kasta sten i glashus….

Kommentarerna är stängda