Gå direkt till Nyheten (Högt tryck på Askeslätt – villabyggare avvaktar tomter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Högt tryck på Askeslätt – villabyggare avvaktar tomter

Publicerad tisdag, 21 juli 2009, 11:20 av Björn Smitterberg

genre_villabyggeDet är just nu stort tryck på att få villatomt på det nya bostadsområdet Askeslätt invid Råda mosse. Men planerna har gått i stå – kommunen som skall bygga gator, vägar, vatten, avlopp,  el och allt annat som hör till kan just nu inget göra för att ett överklagande inte är avgjort. Överklagandet gäller vägfrågor och det är fastighetsägare som redan bor i trakten som överklagat för att få gehör för sina synpunkter om vägarna.

Trycket från familjer som vill bygga är dock stort. Hälften av alla som står i kö för tomt på Askeslätt kan få tomt.

Även i Sjölunda har det börjat lossna. Allt fler av tomterna blir nu sålda och det blir bygglov.

Jämfört med tidigare år är det en nedgång på antalet bygglov för villor i Lidköping. Men statistiken är inte att lita på – för den hänger samman med tillgången. I samma andetag som tomterna på Askeslätt säljs kommer statistiken att förändras.

Intressant är att antalet beviljade bygglov totalt sett är lika stort som tidigare år. Fast i år har det främst handlat om ombyggnader, inglasningar och liknande. 21 villor har fått bygglov. När det gäller lägenheter har det givits bygglov för nya bostäder på Mellbygatan.