Gå direkt till Nyheten (Villorna i Lidköping upp elva procent)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villorna i Lidköping upp elva procent

Publicerad tisdag, 14 juli 2009, 11:44 av Björn Smitterberg

genre_villagavel_genreUnder de tre senaste månaderna har villapriserna i Lidköping stigit med elva procent – betydligt bättre än utvecklingen i riket som helhet. Även bostadsrätter har stigit i pris och fritidshusen har stigit i en obruten uppgång i mer än tio år.

Men ökningen har skett från en låg nivå. Medelpriset för villorna de senaste 12 månaderna i Lidköping har varit 12.706 kronor per kvadratmeter. I genomsnitt har priserna varit taxeringsvärdet multiplicerat med 1,78.

Det här framgår av färskt statistik från Mäklarsamfundet.

När det gäller fritidshus finns ingen tillförlitlig statistik för Lidköpings kommun – men indikationerna är ganska tydliga på att priserna gått upp även i år – en mer än tio år gammal trend håller i sig.

Priserna på bostadsrätter har under april, maj och juni stigit med 4 procent i Lidköping, och snittpriset har vid de senaste tolv månadernas överlåtelser varit 4.052 kronor.