Gå direkt till Nyheten (Nysatsning på elever med sämst chans)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nysatsning på elever med sämst chans

Publicerad Tuesday, 16 June 2009, 15:04 av Björn Smitterberg

De elever vid gymnasiesärskolan som har sämst utgångsläge när det gäller att få jobb efter skolan skall få nya möjligheter till utbildning. Gymnasiesärskolan har en komplicerad organisation – dels finns här nationella program och dels individuellt program, samt även verksamhetsträning. Nu skall den del som faller under individuella programmet utvecklas.

Utbildningsnämnden i Lidköping beslutade i dag – efter förslag från rektor Anne Pehrsson – att utöka valmöjligheten för eleverna. Det blir nya inriktningar i form av kommunikation och samspel, Natur och miljö samt Mat och boende. Inom ramen för dessa inriktningar kommer eleverna att kunna välja bl a datorkunskap, idrott och hälsa eller hantverk såsom träslöjd.

– Det är oerhört viktigt att vi satsar på dessa elever, säger Tomas Lidberg, (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Bland annat pekas på att gymnasiesärskolan inte längre är lokaliserad för sig i lokaler vid sidan om – utan finns mitt i De la Gardiegymnasiet.

Eleverna i gymnasiesärskolans individuella program är de elever som har – generellt sett – de sämsta förutsättningarna att få arbete efter skolan.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
Gäst
Marie
16 June, 2009 10:11

Äntligen, man kan undra varför detta inte har funnits hela tiden som gymnasiesärskolan har funnits.Men jag måste påpeka- varför skall den särskiljas, många känner sig utanför pga av detta.
Varför Sär-skola ? Alla är lika mycket värda och går på gymnasieskola.
Se till VARJE elevs behov och resurser o ha en verklig plan efter skolan slut i tidigare skede än vad som är nu.

Anne Pehrsson – DU ÄR GULD VÄRD !