Gå direkt till Nyheten (Seglingen bara växer i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 november 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Seglingen bara växer i Lidköping

Publicerad måndag, 15 juni 2009, 18:39 av Björn Smitterberg

seglarskola_lop_90615Det blir bara fler och fler seglare i Lidköping. Nu har Segelsällskapet Westgötarne börjat ta hand om 4-åringar. Mest på försök. Men 6-åringarnas piratskola har blivit en väldig succé. I kväll var det avslutning på vårterminen – och det klickbarthandlar om ikon_rorligt_inslagkulsegling. Nu är förresten skolan certifierad. Det finns ett fladdrande bevis på.

– Visst finns det många som vill kappsegla och det hjälper vi till med, sa Nicke Salén när han hälsade alla föräldrar välkomna till hamnen.

amandahellgren_seglare_9061

Amanda Hellgren – en av de unga duktiga ledarna för piraterna

– Men det viktigaste är att ha kul och därför börjar vi utbildningen med kulsegling, att ha lite roligt och utvecklas på vattnet.

seglarskola_piraterkaj_9061

Segelsällskapet Westgötarne konstaterar att segelsporten bara växer. Den anrika föreningen – den bildades i Råbäck 1890 – har denna vår haft mer än 50 ungdomar i olika åldrar..

– Vi har utbildfade ledare, vi har kursplaner och håller hårt på säkerheten. Därför har SSW som en av de första i landet fått sin seglarskola certifierad att Seglarförbundet.

seglarskoleflagga_1000_9061 

I kväll hissades flaggan, som segelsällskapet är så stolt över. Den som är beviset på certifieringen. Det var de allra minsta piraterna som hissade flaggan; Ida, Ester och Viggo.

Att det gäller att ha kul och bli vän med Vänern – det råder ingen tvekan om. Här finns nybörjare i alla former. Med och utan segel, och med allt snabbare båtar. En nyhet är en 606 – ett riktigt spjut som sponsrats av handlaren Peter Wernestrand.

piratboat_90615

Tre pirater; Hugo, Aron och Axel

Att bli pirat var en spännande upplevelse för många – och i kväll kom även själva piratkaptenen på besök – den man i Göteborgstrakten som hittat på det här med piratenskola. Flera barn var också klädda som sjörövare.

pirathugo

Hugo laddade upp inför turen på vattnet
och den följande spaningen efter pusslet som skulle leda till sjörövarskatten.

Hundratals föräldrar följde med barnen till seglarskolan och många önskade nog att de fick bli pirater… Men istället blev det en gemensam måltid och det blev hamburgerfest för eleverna i de olika seglarskolorna.

Nedan kommer ett svep med rörliga bilder utan kommentarer. Lasse Appelberg är den som talar i slutet av filmen.

[flv:https://www.lidkopingsnytt.nu/video/seglarskola.flv 400 226]