Gå direkt till Nyheten (Så blir midsommar på Läckö TV-program)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Så blir midsommar på Läckö TV-program

Publicerad måndag, 15 juni 2009, 13:46 av Redaktionen

doreen_lopRedan under de närmaste dagarna börjar inspelningarna på allvar av de olika inslag som skall ingå i Sveriges Televisions timslånga sändning från Läckö slott. På torsdag har även pressen bjudits in för att träffa gästartisterna – bl a Triple & Touch. Programledare blir Doreen Månsson – ett nytt stjärnskott på den eftertraktade himlen för programledare.

Bedårande valser och sommarpopsklassiker, musik för alla åldrar och alla väder, skall erbjudas TV-programmet.
Riksspelmannen Lars-Olof Ejstes inleder dansen kring stången med sin nykomponerade förlovningsvals som han framförde första gången vid Kronprinsessan Victorias och Daniels officiella förlovningsfest.

Kocken Ulf Wagner bjuder på det somrigaste han vet – matjessill i olika varianter och en ”sagolik” jordgubbstårta. Runt det rika midsommarbordet blir det samtal om midsommarminnen och traditioner med bland andra filmregissören Tarik Saleh, sångerskan Jessica Andersson och trädgårdsmästaren Simon Irvine. Triple & Touch är musikaliska värdar och programledare är Doreen Månsson.

doreen_svt

– Eftersom jag växte upp i Afrika har jag blivit en fanatisk firare av alla svenska högtider, berättar Doreen Månsson. Midsommar är extra roligt för det är också barnens högtid. Annars så städade vuxna kan ses hoppa groda runt majstången med sina barn. Mina afrikanska kompisar tyckte det var jätteroligt.

Programmet sänds i ettan på fredag klockan 20.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
små grodorna...
Gäst
små grodorna...
15 juni, 2009 05:36

Vilken tid på fredag bör man infinna sig vid Läckö för att vara med vid midsommarfirandet???!!!

Björn Smitterberg
Redaktör
15 juni, 2009 06:12

Titta in under ”Mötesplatsen” /red