Gå direkt till Nyheten (Så många röster fick Scotts i Melodifestivalen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Så många röster fick Scotts i Melodifestivalen

Publicerad söndag, 15 mars 2009, 08:28 av Redaktionen

På lördagskvällen avgjordes Melodifestivalen slutgiltigt, och sångerksan Malena Ernman får representera Sverige i Europafinalen i Moskva. I och med detta offentliggjordes även hela protokollet från omröstningarna. I första omgången fick Lidköpingsbandet Scotts nästan lika många röster som kvällens totalvinndare ”Alcazar”.

Det var i första kvällens första röstningsomgång som Scotts fick 39.831 röster. Det enda bidrag som fick fler var gruppen Alcazar med 40.913 röster. Dessa båda var outstanding. Inga andra deltagare fick då så många röster som just dessa bidrag.

I den så kallade duellen som Scotts hamnade i i slutet av programmet fick bandet 63.208 röster. För att gå till finalen direkt skulle det behövts ytterligare cirka 17.000 röster. Scotts gick då till andra chansen.

I Andra Chansen fick Scotts 47.953 röster. Motståndaren Sarah Dawn Finer fick där 88.739 vilket innebar att Scotts slogs ut.