Gå direkt till Nyheten (Arbetslösheten ökade med fyra)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 12 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Arbetslösheten ökade med fyra

Publicerad måndag, 02 februari 2009, 11:47 av Björn Smitterberg

Arbetslösheten i västra Skaraborgs kommuner har ökat med fyra personer senaste veckan. Variationerna är dock stora. I Lidköping minskade arbetslöshten med 17 personer, medan den ökade med tio i Skara. I jämförelse med sista januariveckan förra året är dock arbetslösheten mycket högre – 579 fler.

Så här var läget på måndagsmorgonen – kommun för kommun:
Inom parentes anges förändringen i förhållande till förra måndagen

Lidköping

719 (-17) personer är arbetslösa. Det ör 220 fler än motsvarande period för ett år sedan. Senaste veckan tillkom 30 (-26) nya sökande och nu är det 2.166 (-2) som söker arbete. 23 (-45) har fått arbete.

Skara

452 (+10) personer är arbetslösa. 1.201 (+10) söker arbete. Förra veckan kunde 12 personer (-5) få arbete. 20 nya arbertssökande tillkom (-14)

Götene

298 personer (-1) är arbetslösa. 741 personer (-10) söker jobb och förra veckan fick 8 (-3) nytt arbete.

Vara

326 personer är arbetslösa i Vara (+1). 844 personer (+10) söker arbete. Förra veckan fick 7 personer arbete (-49).

Grästorp

130 personer går utan arbete i Grästorp (+3) och 346 personer (+3) står som sökande. 6 personer nyinskrevs som sökande (-4) och 6 personer fick nytt arbete den gångna veckan.

21 kommentarer på “Arbetslösheten ökade med fyra”

 1. Oven skriver:

  Varför fortsätter de inte att sänka skatten ännu mer då? Detta skulle ju vara så otroligt arbetsskapande enligt alliansen och deras s.k. arbetslinje.

 2. Undrande inflyttad skriver:

  Tråkigt för de arbetslösa, vissa tror att man löser allt med skattehöjningar. Eller skylla nuvarande regering för det som inträffar. Varslen är de högsta sedan 70 talet, största delen drabbad är av naturliga skäl verkstadsindustrin. Man kan ju undra varför man inte tänker innan man kritiserar regeringen, tur att inte kommunisterna styr vårt land

 3. Ronny Carlsson skriver:

  Undrande inflyttad:”Tråkigt för de arbetslösa” säger du, eller ”Skyll inte regeringen för det som inträffar”. Vem hade du som historielärare i skolan, inte var det nån med större kunskap om den svenska samhällshistorien vad jag förstår. Att subventionera de rika har aldrig skapat arbete och kommer troligen inte att göra det heller. Vakna människa!

 4. Oven skriver:

  Jag undrar om Undrande inflyttad kan nämna ngn borgerlig regering som lyckats förbättra tillvaron för en majoritet av befolkningen?

 5. Mats skriver:

  Man kan själv undra vilken lärare Ronny hade i svenska när han använder ordet subvention som synonym till skatt. Mina historiekunskaper säger också att under Sveriges framgångar från efterkrigstiden ända fram till 70-talet var skatteuttaget i Sverige lägre än genomsnittet i OECD-länderna. Sen bytte S riktning och företagsamheten stagnerade. Morrn!

 6. Ronny Carlsson skriver:

  Mats: Bra, du fattade vinken med ”subventionera”. Att ge lättnader eller tillföra medel är att subventionera och det tycks inte råda nån större oklarhet om var merparten av skattelättnaderna hamnar med alliansskepparna vid rodret. Verkar trots detta inte som om företagsamheten blomstrar precis. ”Allians för högkonjunktur”, en ny politisk slogan?

 7. Undrande inflyttad skriver:

  Att tala om vilken historielärare man hade på 60 talet talar sitt tydliga språk, va ha det med nuet att göra. Vi befinner oss i ett läge där vi helt enkelt inte kan göra så mycket i lilla Sverige för att förhindra vad som sker. Konstigt att inte folket röstat fram vänstern med alla de bra förslag de verkar ha. Därför styrs Sverrige av alliansen.

 8. Oven skriver:

  VD löner kontra arbetarlöner.
  2006 – 43 arbetarlöner
  2007 – 50,8 arbetarlöner
  Källa: Kommunalarbetaren
  Har Sverige blivit rättvisare?

 9. Oven skriver:

  Kanske bör tilläggas att det är genomsnittlig beskattad inkomst som avses!

 10. Mats skriver:

  Ronny: Låt oss säga att vi i dagens konjunkturläge höjer skatten och arbetsgivaravgifterna. Detta skulle bli förödande för många företag och varslen skulle öka än mer. Det måste väl t.o.m du inse Ronny? Den svenska avundsjukan vid rodret kommer aldrig gynna nån av oss…

 11. Mats skriver:

  Det jag ville ha sagt med höjningsexemplet är ju att bara för vi befinner oss i en lågkonjunktur behöver ju inte effekten av regeringens jobb & skattepolitik utebli. Vilket du verkar vilja påstå med ditt slogan-förslag.

 12. Ronny Carlsson skriver:

  Undrande inflyttad: Nuet byggs på historien, det trodde jag var enkelt. Du nämner ”lilla Sverige” som ett marginaliserat land som inte kan påverka. För ett år sedan pratade alliansen vitt och brett om Sverige som en europeiskt pådrivare och föredöme med arbetslinje och sänkta skatter. Det svänger fort för den historielöse i tider av motgångar.

 13. Ronny Carlsson skriver:

  Mats: Har inte förespråkat HÖJD skatt vad jag vet, ser däremot inte fördelen med SÄNKT skatt för redan köpstarka grupper. Har svårt att se att den sänkta a-givaravgiften genererar fler jobb, efterfrågan på varor och tjänster är ju fortfarande densamma. Min slogan ja, alliansen använde basunen i högkonjunktur men nu är det piccolaflöjt som gäller.

 14. Mats skriver:

  Iochmed att du så tydligt kritiserar den sänkta skatten i dina tidigare inlägg här borde väl en rimlig gissning vara att du hellre ser den tidigare nivån i dagens läge? Vilket således skulle ge en höjning mot nuet enligt mitt exempel. Då avundssjukan styr över idealen missar man tydligen lätt de positiva effekterna som gynnar alla…(forts)

 15. Mats skriver:

  …(forts) Dessutom vet jag många företag som försöker behålla så mycket personal som möjligt för att vara rustade inför en konjunkturvändning. Tyvärr har inte alla råd med detta då soliditeten i många mindre firmor kan vara dålig. Sänkt arbetsgivaravgift kan vara en god hjälp för dessa företag.

 16. Oven skriver:

  Mats, är inte alliansen emot bidrag?

 17. Mats skriver:

  Oven, slå upp orden ”avgift” och ”bidrag” i en ordbok. Om du inte orkar så kan jag meddela att det är näst intill varandras motsatser. Tillbaks till ämnet? Bidrag får vi nog andra tillfällen att diskutera. Annars tror jag svaret på din fråga är nej.

 18. Ronny Carlsson skriver:

  Mats: Vet inte riktigt vilka ideal du talar om men det du vill beskriva som avundsjuka väljer jag att kalla orättvisa, sen kan du välja vad som är idealet.

 19. Oven skriver:

  Skillnaden är ju endast namnet. Kronor och ören som är riktade till juridisk person oavsett om det är ett företag eller privatperson ger i verkligheten samma resultat.

 20. Mats skriver:

  Uppenbarligen slog du inte upp orden.
  Sänkta avgifter är INTE ett bidrag, bara en lägre kostnad. Det är ju inte direkt så att tex Preem ger mig pengar bara för de sänker bensinpriset en helg. Det blir bara billigare för mig att tanka.
  Slut på diskussionen!

 21. Oven skriver:

  Man kunde lika gärna valt att kalla det arbetsgivaravgiftsbidrag, det hade inte gjort någon som helst skillnad i sak!

Kommentarerna är stängda