Gå direkt till Nyheten (Bostadspriser sjönk under höstmånaderna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bostadspriser sjönk under höstmånaderna

Publicerad måndag, 12 januari 2009, 10:37 av Björn Smitterberg

Bostadspriserna har sjunkit något under hösten i västra Skaraborg, det framgår av uppgifter från Mäklarstatistik som bygger på uppgifter direkt från fastighetsmäklare. Men statistiken är inte helt säker mer än i Lidköping – där nedgången på bostadsrätter varit 4 procent under oktober, november och december jämfört med sensommarenspriser.

När det gäller bostadsrätter Lidköpingspriserna var vid senaste årsskiftet 12 procent under priserna som gällde för ett år sedan.

Statistiken kräver, för att bli säker, ganska många genomförda affärer. I annat fall kan några få objekt få stor inverkan på slutresultatet.

I Lidköpings kommun gjordes under oktober, november och december 39 skiften av ägare till villafastigheter. Medelpriset per kvadratmeter var 12.854 kronor och medelpriset per fastighet 1,739 miljoner kronor. Medelpriset är 1,69 gånger det genomsnittliga taxeringsvärdet.

Bostadsrätter i Lidköping betalades med i snitt 3.881 kronor per kvadratmeter och det är en minskning med 4 procent under hösten och 12 procent sett över hela 2008. Det gjordes under fjärde kvartalet 67 sådana ägarskiften. Här är statistiken säker.

Skara

I Skara skedde under fjärde kvartalet 22 ägarskiften av villor. Medelpriset var 9.065 kronor per kvadratmeter, i snitt 1,005 miljoner kronor. Det är 2,16 gånger taxeringsvärdet. Men någon säker statistik på utvecklingen finns inte för Skara kommun.

15 bostadsrätter bytte ägare under kvartalet till ett medelpris av 1,697 kronor per kvadratmeter. Inte heller här finns säkert underlag för statistik.

Götene

18 villafastigheter har bytt ägare fjärde kvartalet till ett medelpris av 754.000 kronor, eller 6.477 kronor per kvadratmeter. Medelpriset är 1,99 gånger taxeringsvärdet.

Ingen bostadsrätt finns med i uppgifterna från Götene.

Vara

25 villafastigheter i Vara kommun bytte ägare under sista kvartalet 2008. Medelpriset var 688.000 kronor vilket är 1,75 gånger taxeringsvärdet. I snitt betalades 5.416 kronor per kvadratmeter.

Ingen bostadsrätt finns med bland uppgifterna för Vara.

Grästorp

Tre villor bytte ägare under fjärde kvartalet och det är ju alldeles för lite för statistik. Medelpriset per kvadratmeter var 6.953 kronor och medelpriset per fastighet 1.040 miljoner kronor. Det är 2,07 gånger taxeringsvärdet.

Ingen bostadsrätt är med bland uppgifterna.