Gå direkt till Nyheten (Lidköping tackar nej till ny “radioshow” på torget)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping tackar nej till ny “radioshow” på torget

Publicerad Sunday, 16 November 2008, 11:12 av Björn Smitterberg

En i radio direktsänd show med polulära artister på Nya Stadens torg arrangerades i början av sommaren i Lidköping och medförde stora insatser som totalt värderats till cirka en halv miljon kronor. Nu har Lidköping fått en ny förfrågan om ett sådant arrangemang sommaren 2009 – men Lidköpings kultur- och fritidsnämnd har beslutat tacka nej

47 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mikael, L
Gäst
Mikael, L
16 November, 2008 11:15

Kul för oss.

Martin
Gäst
Martin
16 November, 2008 11:51

Känns väl ytterst lämpligt. Att bomba ut en halv miljon på ett reklamfinansierat projekt känns inte riktigt rätt. Hade varit bättre att satsa dem på De la Festival. Hade kunnat bli enastående.

Mattias
Gäst
Mattias
16 November, 2008 12:13

Vilken tråkig kommun vi lever i. När ska det hända något som är roligt för oss lite yngre i staden?

meta
Gäst
meta
16 November, 2008 12:29

Jag frågar mig bara VARFÖR??? Denna kommun är i många fall en gåta, vad vill man egentligen? Jag är centrumboende och älskar när det är lite liv och rörelse i denna annars så döda stad.

Observer
Gäst
Observer
16 November, 2008 12:45

Nu finns det väl ändå en möjlighet för De la Festival att få ett ekonomiskt fotfäste! Kan det vara det vi ser bakom detta nej-beslut? Vi hoppas på en klok uppföljning!

Inge Liv
Gäst
Inge Liv
16 November, 2008 12:45

Men efter kl 18.00 så får det ju inte hända något i staden. Det kan ju faktiskt störa någon… Bättre att ALLA går hem och sätter sej i soffan vid den tiden så INGEN störs av “oväsen”, liv o rörelse, glada människor eller något så hemskt som skratt! Huuuu!!!

M
Gäst
M
16 November, 2008 12:49

Helt rätt ingen vet var Lidköping ligger och att vi överhuvudtaget finns, så varför skall vi ha en radioshow i Lidköping så kanske en eller två till av Sveriges befolkning råkar lägga märke till vår underbara stad “smått sarkastisk” Är väl någon gnällig tant som tyckte musiken var för hög från i sommras

Mikael
Gäst
Mikael
16 November, 2008 01:30

Denna kommun satsar inte på något kul för ungdomarna. Dom tänker bara på sporter utan motorer m.m. Nu får Lidköpings kommun satsa lite på ungdomarna och göra lite grejer åt ungdomarna. Jag tycker att lidköping ska synas lite att det är ju faktiskt en fin stad vi bor i. Eller ska vi bo i en spökstad kanske?

Henrik
Gäst
Henrik
16 November, 2008 01:46

Ja det va ju ett konstigt beslut faktiskt.

Manne
Gäst
Manne
16 November, 2008 02:04

Det finns bara ett sätt för att det skall roligare/trevliger och en kul stad där det händer något och inte bara för panisionärer, och kulturmänsniskor ,
RÖSTA BORT HEDVALL och SOSSARNA.
Det skulle nog bli en hel del nya ideer och saker som händer.
NYA KVASTAR SOPAR BÄST och har bra ideer och ett NYTÄNKANDE

A
Gäst
A
16 November, 2008 03:23

Fy faen vad kommunen är tråkig, inte undra på att ungdomarna å de strax över flyr orten.
Förr i tiden var det öltältsjippon på stan, drakbåtsfestivaler m.m.
Men nu satsas det mer på pensionärer å äldre, ok det är väl inte helt fel, men de behöver väl för faen inte bo mitt i centrum om de inte tål lite liv.

Christina
Gäst
Christina
16 November, 2008 03:24

Det var därför man flyttade i från tråkiga Lidköping…det är ju så dött där

Spectatio
Gäst
Spectatio
16 November, 2008 03:47

Nu ska vi ju få en Evenemangshall som placerar Lidköping på kartan med allt det, som det sägs, för med sig ….och jag instämmer helt med Observer….nu kan ju De la-festival få ett ordentligt lyft!!

Box
Gäst
Box
16 November, 2008 04:31

Christin då behöver du ju inte bry dig längre, hoppas du bosatt dig nåntans där det verkligen händer saker hela tiden! Speciellt som Rix FM festival var en enda stor scen med massa b-artister…..

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
16 November, 2008 05:26

Manne: Varför skall kommunen fixa underhållningen åt dig. Du verkar ju tillhöra den skara som förspråkar “valfrihet” och privata initiativ, här har du chansen att visa vad det privata alternativet innebär. Men det är klart, här går det ju inte att tjäna pengar utan det kommer enbart att kosta, självklart skall kommunen då pröjsa. Som vanligt!

Mikael
Gäst
Mikael
16 November, 2008 05:41

Jag tycker kommun ska satsa lite mer på festivaler och sånt som de var förr i tiden.

Oven
Gäst
Oven
16 November, 2008 05:57

Ja du Manne, Lexmon är ju “ny” så det förslår ;-)

anders
Gäst
anders
16 November, 2008 06:16

De la festival?!?! Världens tråkigaste festival. Håller helt klart med alla andra… Varför ska det vara liv och rörelse i staden efter klockan18!??! Nej lägg pengarna på lite artister, vi har ju trots allt en jättebra arena i Lidköping som alla glömt av. Ishockey-hallen, i alla andra städer lägger dom matta över isen och sen in med artister/band.

Andreas
Gäst
Andreas
16 November, 2008 08:24

Hej. Jag tycker det är synd att Lidköping inte har nån stor festival. Vi har ju de perfekta förutsättningar ett av nordens största torg. Om inte det skulle funka och ha en festival där för allt gnäll så kan man ju ha den på framnäs ip eller vart det passar. Måste vell finnas några företag som vill hjälpa till och sponsra till en stor festival.

Manne
Gäst
Manne
16 November, 2008 09:20

Oven och Ronny C

Sossarna behöver nytänkande, röstade på Hevall vid förra valet men det ångarde jag mej djup.
Tror att det är viktigt att sossarna är i från makten ett tag så den får tänka om, precis som i rikspolitiken.
Det vore nog bra att släppa lite nya kvastar, det är precis som på företag när chefen suttit för länge, han bara förvaltar

Heléne Gustavsson
Gäst
Heléne Gustavsson
17 November, 2008 12:09

I Lidköping finns många nöjesställen, idrottsanläggningar samt sockerbruket. Här finns mer för ungdomar än i många andra småstäder. Ni verkar inte uppskatta något heller – söndertrampade rabatter, krossat glas, spyor och piss. Det får andra ta hand om efter er! De flesta av er verkar ändå bara ha ett mål på helgen: att supa skallen i bitar!

undrande....
Gäst
undrande....
17 November, 2008 06:18

Hej Ronny Carlsson! Det förefaller som om “valfrihet” är ett synnerligen störande argument för en del människor! Vad är det egentligen ni räds avseende människors valmöjlighet? Är ni rädda att det inte “går er väg”? Något annat kan man ju knappast frukta med “valfrihet”? Låt människor fatta egna beslut, det är det enkla budskapet.

Rembrandt
Gäst
Rembrandt
17 November, 2008 07:30

Vi som kan se helheten vet att det är viktigt för Lidköping att marknadsföra sig själva. Genom bl.a. festivaler och jippon! Vi har under väldigt många år haft mycket gratis men intresset för vår stad börjar minska. Just därför att andra städer är med kreativa och kommer på roliga sätt att marknadsföra sig. Nej nu får vi rycka upp oss!

tian
Gäst
tian
17 November, 2008 07:45

ja, det är som vanligt. Lidköping pratar om vad som behöver göras för vi ska stå oss i konkurans till andra städer. Men vi kommer inte längre än till prat. Det är massa företag som knackar på och vill in, men vi ,vi bara pratar så alla drar vidare till andra städer. Där stor vi och tittar på när andra städer växer och får folk att komma dit.synd.

anders
Gäst
anders
17 November, 2008 08:14

Heléne Gustavsson: En liten fråga till dig bara… Vilka nöjesställen, idrottsanläggningar eller vilket sockerbruk tar hit någon av sveriges alla duktiga artister!?!? Kolla tillbaks på 90talet när Vikingarna spelade på torget… Då var det f-n ingen som klagade, använd det där torget till mer än att bara sälja massa saker ons och lör. Mvh Bitter

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
17 November, 2008 08:19

Stålarna går till bandyhallen!

Ingo
Gäst
Ingo
17 November, 2008 08:37

Men alltså, oavsett om tycker att det händer för lite eller för mycket i Lidköping så måste man väl ändå inse det konstiga i att Lidköpings kommun valde att lägga 500 000 på att marknadsföra en radiokanal?

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
17 November, 2008 09:09

Hej Ingo!
500 000 kr är ungefär vad en hemma match kostar kommunen när Villa spelar hemma i hallen.

Ronny Carlsson
Gäst
Ronny Carlsson
17 November, 2008 10:06

Till Undrande: Valfrihet “stör” oss skriver du. Att jag tar mig rätten att ha synpunkter på den s.k. valfriheten innebär inte per automatik att jag “rädd” för detta numera flitigt använda argument, snarare bekymrad över dess innebörd i vissa sammahang. “Utanförskap” och “valfrihet”, har blivit moderna slagord tyvärr utan egentligt egenvärde.

Ingo
Gäst
Ingo
17 November, 2008 12:47

Hej Lars undrar!

Hur räknar du då? Det låter som en väldig massa pengar för ganska få åskådare.

EE
Gäst
EE
17 November, 2008 12:58

Det är lika bra att riva “kråk slottet Rådhuset”. Varför inte göra parkeringsplatser där, det är väl det enda politekerna har i sin hjärna. Och sen kan man sätta tagtråd runt torget och så att ingen “obeörig” får tillträde efter kl 18:00. Det är väl så vi vill ha det ? Enligt våra förtroendevalda !

M.J
Gäst
M.J
17 November, 2008 01:24

Låt H.H göra lite nya arrangemang i stil med “Torgfest” det kan ju inta bara vara meningen att vi ska sälja ost och strumpor där…
Sen tillåter vi ju Blommförsäljare som skriker, då kan vi väl tillåta en fest nån gån på året…eller?

Våga samla oss Lidköpingsbor till fest…både gamla och unga!!
Hedvall var tog vår stads fest vägen?

Martin
Gäst
Martin
17 November, 2008 01:25

Till Anders

De La Festival borde väl ha en ganska stor potential om man lägger 500 000 på det istället? Det tar tid att etablera något.

Marcus
Gäst
Marcus
17 November, 2008 05:13

Tycker det är bra att dom tackade nej, för RIXFM skiten var inget annat än skit, eftersom dom inte fick hit Morronzoo så är det inget som drar någon storpublik, plus att det lilla dom faktiskt sände ut i radio var även det rena skiten!!

Och till er som tycker staden är sååå tråkig, FLYTTA DÅ till någon roligare stad och sluta gnäll.

undrande....
Gäst
undrande....
17 November, 2008 05:31

Hej igen Ronny Carlsson! Det gäller att läsa vad som är skrivet! Jag skrev att det förefaller som en del “stör” sig på ordet valfrihet. Det är inget påstående utan ett antagande! Att sedan ha den åsikten att “valfrihet” är ett modernt slagord utan innehåll, det tycker jag är att nervärdera vår svenska befolkning!

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
17 November, 2008 05:42

Vi planerar en ny festival i Lidköping 2009. Några detaljer är ännu inte färdiga för publicering. Men det ligger mycket i att använda pengar direkt till artister man väljer själv än att ge dem till en radiostation utan att ha kontroll på innehåll.

undrande....
Gäst
undrande....
17 November, 2008 05:51

Vidare Ronny:Innebörden av valfrihet torde väl stå klar för de allra flesta, individen ges möjlighet att kunna fatta egna beslut utifrån en egen grund! Gamla sosseregeringar har ju gjort vad de kunnat för att styra individen till kollektivt tänkande i alla lägen. Det kanske är med den bakgrunden som “valfrihet” kan kännas främmande och lite farligt

Susanne
Gäst
Susanne
17 November, 2008 10:01

Håller med Manne. Va va det nu? Öh, borsta bort Hedvall o Sossarna typ. Är vi en turiststad eller inte. Stan är ju död på sommaren.

Hur kort tänks det??
Gäst
Hur kort tänks det??
17 November, 2008 10:10

Ungdommar vallfärdrar till de kommuner som har RIX-FM festivaler och det skapar PR för dessa samt underhållning och stolthet för invånarna. Lidköping provar något och vips nu vill vi inte mer. Vad har hänt sen i sommras ??? är det månne en hall på gång????

L
Gäst
L
18 November, 2008 08:03

Gå tillbaks till 80 talet, då ordnades massor av spelningar med massor av kända artister både mycket kända och mindre kända.
Det var mycket lyckat och Lidköping var känt för detta.
Använd ex rotundan ännu mera till ungdomar så de slipper slå sönder staden och klottra, det har ju inget att göra utan går omkring och “drar”

Bonne
Gäst
Bonne
18 November, 2008 02:32

Var inte på festivalen i somras, men det är nog bättre att köra en egen liten festival som sedan kan växa. En festival för alla åldrar. Inte bara ungdomsmusik och inte bara dansband… Lite öltält där alla kan samlas och tjöta, gammal som ung med blandad musik och uppträden.

HS
Gäst
HS
18 November, 2008 02:49

Varför inte annvända Lidköpings Flygplats till stora arrangemang.Där blir ju en jättestooor hangar tom.Tror jag om inte kommun planerat något annat.

Magnus H
Gäst
Magnus H
18 November, 2008 09:09

HS:
Vilken bra ide’ med hangaren. Då kan ju de stora artisterna landa med sina privatflyg precis utanför. Sedan stör vi ju ingen som bor runt torget heller. Blir man sedan lite för full så tar man en promenad på flygrakan fram och tillbaka.

Mats
Gäst
Mats
18 November, 2008 09:22

Kjell skrev: “Men det ligger mycket i att använda pengar direkt till artister man väljer själv än att ge dem till en radiostation utan att ha kontroll på innehåll”. Jag håller med dig i det argumentet, både här och i andra diskussioner på L.N om att välja själv.

Negativ
Gäst
Negativ
18 November, 2008 09:49

Man kan hoppas att politikerna läser kommentarerna och inser att det snart är ingen som tycker att de gör nå´t vettigt alls för Lidköpingsborna. USA-resor och annat går före allt. Nä nu åker vi till Skara och badar sedan till Vara för att gå på konsert. Kollar börsen sen om Lidköpings förmögenhet har ökat eller minskat!

Ingo
Gäst
Ingo
18 November, 2008 11:31

L: Om du inte har märkt det så har folkparksturnererna upphört att finnas för sisådär 20 år sedan. Moms på biljetter bidrog till utvecklingen och mellanöl i plastglas, tält på torget, dåliga coverband, ännu sämre trubadurer och grodproduktioner tog deras plats.

L
Gäst
L
19 November, 2008 10:01

Gör stan livlig på sommaren med ex “gästhamn” i innerhamnen mellan stenbron och rörstrandsbron så kommer det bli mycket trevligt som ex folk besöker spiken, mfl ställen, besökarna skall komma nära torget
Den som kom på att lägga Rörstandsbron utan öppning måste haft hjärnsläpp, det skulle fungera om politikerna bara ville se framåt och för besöken