Gå direkt till Nyheten (Rentman avvisar bestämt kritiken från IF Metall)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Rentman avvisar bestämt kritiken från IF Metall

Publicerad onsdag, 20 augusti 2008, 17:28 av Björn Smitterberg

Rentman tillbakavisar bestämt den kritik som IF Metall riktat mot företaget på sin hemsida.
Rentman i Lidköping AB är det företag som av fackorganisationen utpekats för att ha felaktiga anställningsförhållanden – Lidköpingsnytt skrev på tisdagen om kritiken (klicka här för att läsa den artikeln) från facket.

Lidköpingsnytt väljer att återge uttalandet från Rentman ordagrant:

– –

Rentman i Lidköping AB får med anledning av den kritik som riktats mot företaget av IF Metall kommentera kritiken enligt följande.

Rentman i Lidköping AB vill bestämt tillbakavisa påståendena om att företaget systematiskt utnyttjat ungdomar, betalt felaktiga löner, tvingat dem till arbete under sjukdom eller hindrat dem från att vara medlem i facket.

Rentman vill poängtera att det rör sig om tolkning och tillämpning av en bestämmelse i kollektivavtalet och att det endast berör en av Rentmans kunder. De anställda på det aktuella företaget har avlönats enligt de uppgifter Rentman erhållit från företaget – d v s samma lön som deras egna visstidsanställda. Lönen överstiger IF Metalls riksavtal år 2007. Riksavtalet har även tillämpats vid obekväm arbetstid, övertid och helgarbete.

Rentman tillbakavisar även påståendet om att de anställda arbetat 7 dagar i veckan. Företagets och Rentmans tidrapporter över arbetad tid styrker att Rentman agerat på ett korrekt sätt. Samtliga anställda har vid anställningens början erhållit anställningsavtal där villkoren och den anställdes eventuella önskemål om avvikelse från avtalet på ett tydligt sätt framgår.

Rentman har alltid, i de fall de upptäckt brister som avvikit från kollektivavtalet, på eget initiativ korrigerat felen beträffande sjuklön och garantilön.

Rentman i Lidköping AB överväger just nu vilka rättsliga åtgärder som behöver vidtas med anledning av de felaktigheter som IF Metall och f.d anställda fört fram.

– – –

Rentman säger också att företaget kan visa tidrapporter och annan dokumentation som visar hur löner, sjuklöner betalats. Här finns även uppgifter att det aldrig förekommit sju dagars arbetsvecka.

3 kommentarer på “Rentman avvisar bestämt kritiken från IF Metall”

 1. Britt-Marie Gustafssson skriver:

  Instämmer helt i IF Metalls kritik. Min son utnjyttades av Rentman 2007 något som han och vi som föraldrar upplevde mycket kränkande. Han har kvar sitt anställningsbevis som visar de felaktigheter som beskrivs av Metall. Det är upprörande hur cyniskt Rentman har agerat och agerar.
  Upprörd

 2. per skriver:

  jag instämer inte min sån 20 år fick jobb där för 2 veckor sen
  nu får han sluta om 1 vecka .han har kontrakt till feb nästa år
  jag blir arg . nu är han utan jobb ock utan lön metall bore ha en SMÄLL PÅ TRUTEN .han va klar med lumpen

 3. jesper skriver:

  Jag har jobbat hos rentman och det var aldrig varken dålig lön eller dåliga villkor, När man väljer att bli anställd får man ju skriva på ett avtal och man måste alltid läsa igenom allt., Jag jobbade även där och hade akassa.

Kommentarerna är stängda