Gå direkt till Nyheten (Oförändrade priser på bostadsrätter – villor tappar i pris)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Oförändrade priser på bostadsrätter – villor tappar i pris

Publicerad onsdag, 13 augusti 2008, 11:25 av Redaktionen

Priserna på bostadsrätter har varit stabila i västra Skaraborg de senaste tre månader. I Lidköping har i genomsnitt betalats 4.202 kronor per kvadratmeter för de 64 ägarskiften som finns med i statistiken.

Uppgifterna kommer från Mäklarsamfundet och sammanställs av Värderingsdata AB.

I Lidköping är prisförändringarna mycket små det senaste kvartalet, men sett över ett år är priserna i dag 12 procent högre nu.

Tendensen när det gäller villapriser är just nu att priserna går något uppåt. Under de senaste tre månaderna har 44 enbostadshus bytt ägare till ett genomsnittligt pris av 1,471 miljoner kronor. Det är rejält under medelpriset sett över ett år sedan medelpriset varit 1,603 miljoner kronor. Det pekar alltså på en försämring av priset sett över längre tid – men mäklarna tror just nu på en prisökning, och därav den uppåtgående tendensen.

Under de senaste tolv månaderna har 234 enbostadshus i Lidköping bytt ägare.