Gå direkt till Nyheten (Dramatisk natt på Vänern – flera räddade)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dramatisk natt på Vänern – flera räddade

Publicerad tisdag, 29 juli 2008, 07:10 av Redaktionen

Det har varit en dramatisk natt för nöjesseglare på Vänern. Sjöräddningssällskapets ”S G Nilsson” i Spiken har varit i verksamhet en stor del av natten.  Första larmet gällde att rädda tre nöjesseglare som tagit natthamn i Bösshamn när deras båt slogs sönder och sjönk.

Det var i samband med åska som kraftiga vindar växte fram.

I Bösshamn hamnade tre personer svårt läge med sin båt. ”S G Nilsson” larmades ut från Spiken av sjöräddningsledningen men det visade sig att sjöräddarna inte kunde gå in till de nödställda utan helikopter larmades i stället. De tre kunde dock räddas till en annan båt innan helikoptern hann fram.

”S G Nilsson” fick gå vidare till ytterligare en båt som hamnat i svårigheter. Två personer räddades till ”S G Nilsson” sedan de satt sin båt avsiktligt på grund. Deras båt tog in vatten och hotade att sjunka och därför valde man att gå upp på grunt vatten. Där står båten kvar medan de båda nödställda sattes i land i Mariestad.