Gå direkt till Nyheten (Kommentera! Debattera!
Så här fyller du i startuppgifterna!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 19 januari 2018
  1. Dagens namn:
  2. Henrik
  3. I morgon:
  4. Fabian och Sebastian

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kommentera! Debattera!
Så här fyller du i startuppgifterna!

ikon_dialogVälkommen att debattera och kommentera i Lidköpingsnytt. Det krävs att debattörer fyller i vissa uppgifter första gången en kommentar lämnas – för att skärpa säkerheten. Det är inte svårt – här får du veta hur du går till väga.
Här finns också reglerna för som du måste följa – enkla ganska självklara regler.

Det är hög säkerhet i Lidköpingsnytt för att ingen skall kunna kommentera i andras namn eller utge sig för att vara någon annan. I Lidköpingsnytt sker en modererad debatt. Det betyder att innan kommentaren publiceras för allmänheten visas den bara för dig som skrivit den och för redaktören till redaktören läst kommentaren och godkänt den.

Uppgifterna du lämnar förblir en hemlighet. Men du kan även använda dem i flera andra medier som använder samma system som Lidköpingsnytt.

REGISTRERA DIG

För att få skriva kommentarer måste du först registrera dig. Det är uppgifter som efterfrågas på engelska. Många har problem med det språket så här kommer en bruksanvisning.

Klicka in till vilken artikel som helst där kommentarer får göras. Det syns på första sidan med en liten siffra nere i högra hörnet om artikeln kan kommenteras.

Det kommer då upp en ny ruta och ett litet märke där det står ”Disqus”. Klicka på det märket.

Det kommer en ny ruta som efterfrågar ”Username” och ”password”
Detta kommer att efterfrågas varje gång du vill kommentera något.

För att skaffa dig ditt personliga ”username” och ”password” klickar du på raden där det står ”Don´t have one? Register a new profile.”

Här ska du fylla i
– din e-postadress som du vill ta emot kontrollmeddelanden men även andra upplysningar om debatten på.
– användarnamn (username) – kan vara ditt namn till exempel eller om du har ett användarnamn du använder i andra sammanhang.
– lösenord (password) som helst skall innehålla både bokstäver och siffror. Det är en hemlig uppgift som bara du själv känner till. Ingen kan gå in i systemet och läsa den uppgiften utan att ha tillgång till ditt användarnamn och e-postadress samtidigt. (Redaktionen för Lidköpingsnytt har inte tillgång till någon av uppgifterna mer än din e-postadress.)

Varje gång du skriver en kommentar kommer ditt användarnamn (username) och (password) att efterfrågas.

Uppgifterna du just fyllt i garanterar att du och ingen annan fyllt i det hela. Till den  e-postadress du skrivit in kommer inom en minut ett e-mail där du skall bekräfta att du registrerat dig.

BEKRÄFTA

Det e-mail som nu kommit till dig är på engelska. Du behöver bara göra en enda sak för att bekräfta:

Klicka på den markerade webbadress som står efter:
”Change your name and avatar picture here”. (Byt signatur här – några har bilder på sig själv (avatar) men behövs inte)

Det finns andra alternative också – strunta i dessa. De är till för andra registreringar. Fyll t ex inte i uppgift om egen adress till blogg eller hemsida. Då kommer alla dina inlägg och kommentarer att spärras.

När du klickat på adressen kan det finnas en liten hake. Om du tycker det tar lång tid att få svar när du klickat kan det bero på att popupfönster är blockerade i din dator. Titta då noga på din skärm för det finns en rad där det står att popupfönster är blockerat. Klicka på den raden och klicka på ”tillåt tillfälligt popup”.

Nu kommer ett nytt fönster upp.
Här måste du fylla i ”Display Name”. Det är alltså den signatur som ska visas i kommentarerna som du ska fylla i här. Det är alltså viktigt.  Uppgiften kan ändras senare på denna plats – du kan även byta e-postadress här om du skulle byta den vid något tillfälle.

Den här bruksanvisningen låter betydligt värre än det är. Registreringen sköter du på någon minut. Det som tar tid kan vara att hitta på ett användarnamn och ett lösenord som inte redan är upptaget. Ett tips är att använda ord och siffror som du enkelt kommer ihåg. Undvik dock att använda ditt telefonnummer eller adress. Inte heller personnummer är lämpliga.

REGLER

Låt oss ha en trevlig debatt i kommentarerna i Lidköpingsnytt. Här kan du läsa reglerna som redaktören följer när kommentarer godkänns eller stryks.

Skriv kort! Utgå från att för varje mening du skriver tappar du en läsare.

Redaktören har rätt att utan motivering stryka kommentarer.

Kommentarer får inte vara kränkande eller peka ut någon för brott. Sarkastiska inslag stryks också, men lite humor tolereras. Hjälp till att hålla en tuff debatt, men i god stämning.

Förnedra inte någon.

Håll dig till ämnet!

Använd ett städat språk.

Det är inte tillåtet med länkningar.

Har du långt inlägg – skicka ett e-brev till redaktionen@lidkopingsnytt.nu med hela din text i stället.

“Falska” e-postadresser, eller användande av andras, innebär stopp och alla kommentarer under signaturen stryks så fort ett sådant fel upptäcks. Kontroller sker. Missbruk kan leda till spårning och polisanmälan.

Reklam tillåts inte.

Lidköpingsnytt tar inte ansvar för riktigheten i uppgifter som lämnas i kommentarer – utan ansvaret åvilar den som skriver kommentaren att hålla sig inom relevanta ramar i debatten och även hålla sig till ämnet samt använda ett städat språk.