Gå direkt till Nyheten (Lång debatt om närproducerat och eko
Rättat: 6 skall vara 69 förslag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Lång debatt om närproducerat och eko
Rättat: 6 skall vara 69 förslag

Publicerad måndag, 19 juni 2017, 11:04 av Björn Smitterberg

– Vi ska öka såväl närproducerat som ekoodlat och fairtrade.
Det sa kommunalrådet Kajsa Ezelius (s) i en lång debatt om kommunens nya miljöplan som ledde dagens kommunfullmäktige-arbete. 

Nu var det ingen som talade mot miljöplanen, utan det var just debatten om närproducerat och ekoproducerat som medförde debatt. Här stod majoriteten av vänsterpartiet, miljöpartiet och socialdemokrater mot de borgerliga som hävdar att det borde vara mer närproducerat.

Alla partier utom SD deltog i debatten. Centerns Kent Folkesson slog fast att det behövs såväl närproducerade och ekologiska livsmedel i en debattdel med Mikael Pettersson(V).

Miljöplanen vill öka målsättningen ekologiskt producerat till 40 procent. Nu framkom också hur man samtidigt skall diskutera hur närproducerat ska kunna öka.

– Jag hoppas det här ska bli ett levande dokument, sa Kajsa Ezelius. Deet är 69 förslag för oss att bearbeta direkt under hösten eller genom att ta upp i budgetarbetet.

Bertil Jonsson (M) instämde och fick med en särskild skrivelse i den andan. Bertil Jonsson tyckte dock att miljöplanen har många ord – den borde vara mer kortfattad.

Innehållet var det dock ingen som ville ändra på, mer om just det här med att ekomat blir dyrare och det blir mindre pengar till närodlat.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet