Gå direkt till Nyheten (Klämdagens vårmarknad i strålande sol)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klämdagens vårmarknad i strålande sol

Publicerad Friday, 26 May 2017, 13:43 av Tore Sahlström

varmarknad2017Vårmarknad i Lidköping betyder massor med folk på torget samt vackert väder. Så även i år har man lyckats få vädret på köpmännens sida. Många av de befintliga affärerna hade denna varma majdag tagit steget ut ur butikerna och, hade en livlig kommers vid uppställda borden.

En av de som stigit ut ur sin affär var skomakaren Erik Gustafsson. Han är Sveriges yngsta skomakarägare och, denna dag hade Erik tagit ut sitt skomakarbord och, gav torgbesökarna goda råd om skovård.

skomakare170526

Även en rejäl vårputsning av skor kunde Gustafsson stå till tjänst med. Erik var lärling i två år hos Skomakare Davidsson och, har nu tagit över makeriet.

traktormonster

Något utöver artistuppträdandet som tilldrog sig ett stort intresse var den fantomstora traktorn – en Case 300 Optum. Ett ”traktormonster” med en så där 313 hästkrafter och ett pris på 1,6 miljoner. En av de intresserade var åttaårige Wilmer Ernervik från Lidköping som önskade en få köra en sådan här bamsetraktor i framtiden.

granatband

Artistuppbådet startade med Bill Granat med band. Bill som höll nyårstalet på torget har nu blivit en alltmer lokalt känd men, även utanför Skaraborg efter sin med verkan i TV-serien ”Kass Humor” På repertoaren finns den kända Granatvisan Tranan som Bill brukar uppträda som Näcken, men på vårmarknaden var han Blues Brother klädd med solbriller.

dougse

Doug Seeger var den andra artisten som uppträdde på torget. Konferenciern Anna-Marie Fast gjorde en kort intervju på engelska med Doug som, sedan startade sin halvtimmes uppträdande. Med flinka gitarrfingrar och en magisk röst sjön sig Doug Seegers i marknadsbesökarnas hjärtan. Doug Seegers blev snabbt känd i Sverige efter sin medverkan Jill Johnssons veranda program. Då var en hemlös man som, nu snabbt har blivit en etablerad artist-särskilt då i Sverige. Senare på eftermiddagen avlutades artistuppbådet med sångerskan Wictoria.

bankomat

Bristvara på vårmarknaden – reda pengar.
Servicen med bankomater har försämrats vid Torget medan det förbättrats på andra sidan älven. Där finns två.