Gå direkt till Nyheten (Studie för skidtunnel i Grästorp får EU-bidrag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 22 juni 2017
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

TORSDAG 22 JUNI

SeniorCenter,  Målaregatan 22, tele. 771288
9:30-10:30 Cirkelträning, drop in!
14:00 Kom till SeniorCenter och spela Bridge eller Canasta!

Bio och livesändningar som visas på Folkets Hus (föreställningar på Röda Kvarn anges särskilt):
18.00 Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, 11 år
18.00 Vilse i Paris, Barntillåten
20.00 The Mummy, 15 år
20.45 Ingenting och allting, 7 år

Hela Mötesplatsen – klicka

Studie för skidtunnel i Grästorp får EU-bidrag

Publicerad tisdag, 23 maj 2017, 14:15 av Redaktionen


Grästorps kommun har fått närmare 400 000 kronor i bidrag av det EU-finansierade Leader i Nordvästra Skaraborg till en förstudie av en skidtunnel och ett aktivitetscentrum vid motionsspåret Skubbet utanför Grästorp.

Planen är att i förstudie tillsammans med experter, invånare, föreningar och företag ta reda på om det går att bygga Sveriges längsta skidtunnel som kan bli upp till 2,5 kilometer enkel väg.

– Ska vi göra en skidtunnel ska den vara störst, längst och bäst, säger Anders ”höna” Johansson, elitmotionär och entreprenör från Grästorp, som tillsammans med Henrik Skäldervik kom på idén med tunneln på väg hem från ett träningspass i Värmland för ett halvår sedan där han tillbringar mycket av sin träningstid.

-Rent geografiskt ligger vi helt rätt. Bara i Västra Götalandsregionen bor en 1,5 miljon människor med många skidintresserade motionärer och skidklubbar, säger Kent Larsson (M), kommunstyrelsens ordförande. Han har haft idén om en skidtunnel i sin skrivbordslåda i många år. Men det var först när elitmotionären Anders ”höna” Johansson kom in i bilden som drömmen nu kan bli verklighet.

Men det krävs kapitalstarka investerare för att planerna skall bli av. Totalt handlar det om en summa på närmare 200 miljoner kronor. Redan idag finns två företag som är intresserade att investera i projektet och där kommunen kommer stå för bygget och kostnaden av en ny idrottshall.

Om skidtunnelprojektet blir verklighet hoppas Kent Larsson att den skall stå klar vid motionsspåret vid Skubbet om två år.