Gå direkt till Nyheten (Protestsånger på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Allan och Glenn
  3. I morgon:
  4. Georg och Göran

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Protestsånger på Folkets Hus

Publicerad fredag, 19 maj 2017, 07:27 av Redaktionen

Protestsånger och vardagslyrik avslutar lunchmusikvåren ifoajén på folkets Hus.

Amerikanska protest- och frihetssånger ur Joan Baez sångbok står på repertoaren när Marie-Louise Hallgren och Eva Ekhagen inleder vårens sista lunchmusik. Aktuellare nu än någonsin, menar Hallgren, sångare och berättare och kollegan Ekhagen på gitarr.

Programmet avslutas med Sofia Ekberg, singersongwriter från Göteborg, med rötter i Småland. Sofia sjunger berättelser ur vardagen om tillvarons stora frågor och små detaljer. Vi får höra finstämda, rytmiska folk- och poptoner med texter som stillsamt kryper under skinnet och berör.

Sedan deput EP’n ”All the Small Details” släpptes 2013 har Sofia turnérat både i Sverige och utomlands med sin musik. Hon är också aktuell med föreställningen Hungriga Hjärtan- Springsteen på vårt sätt, med trion My Quiet Companion. När Sofia inte spelar själv driver hon singersongwriterlinjen på Löftadalens folkhögskola i Åsa, Halland.

Programmet är arrangerat av Roy Sällström och presenteras av Lidköpings Folkets Hus i samarbete med ABF.

Fri entré, ingen förbokning.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet