Gå direkt till Nyheten (Nya filmer på Folkan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 21 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Alf och Alvar
  3. I morgon:
  4. Paulina och Paula

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nya filmer på Folkan

Publicerad fredag, 19 maj 2017, 08:37 av - Inskickat material


Milo – månvaktaren
När en faun som heter Milo blir utsedd till månvaktare, är det många som blir förvånade, inte minst han själv. Milo är mörkrädd och kan inte se skillnad på stjärnorna och är inte alls förberedd på det ansvar som uppdraget innebär. När solen plötsligt blir stulen och det är Milos fel, blir det kaos och obalans mellan natt och dag. Milo bestämmer sig för att han måste ta tillbaka solen och ställa allt till rätta och ger sig ut på en äventyrlig resa tillsammans med några vänner.
Från 7 år
Språk: Svenskt tal (dubbat); svensk text
Speltid: 1 tim 25 min
Genre: Animerat, äventyr
Regi: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon

Vår tid ska komma
Året är 1967 och ungdomskulturen gror. I Köpenhamn bär man blommor i håret, lyssnar på Beatles och Dylan och sjunger sånger om frihet och en ljusnande framtid. Men i Gudbjerg tycks tiden i stället ha frusit till is. Här hamnar de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik när deras mor blir sjuk. I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare – med alla medel. Skräckslagna gör Elmer och Erik allt för att synas och märkas så lite som möjligt för att kunna undgå Hecks repressalier, men minstingen Eriks klumpfot och hans livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som varit snäll mot dem, Lilian, skräms iväg, återstår bara en lösning: att slå tillbaka! Men deras enda vapen är deras fantasi och den sista lilla gnutta hopp som finns kvar.
Från 15 år
Språk:Danska; svensk text
Speltid: 1 tim 59 min
Genre: Drama
Regi: Jesper W Nielsen

Souvenir
En gång i tiden var Liliane känd som ”Laura”, en sångstjärna på uppgång i artistvärlden som hade sin höjdpunkt när hon kom tvåa efter ABBA i Eurovision Song Content år 1974 med sin pärla ”Souvenir”. I dag är hon bortglömd och alla tecken på framgång är som bortflugna där hon står vid det löpande bandet på en konservfabrik. Men när Jean, en 21-årig boxare, börjar på fabriken, vänds hennes tråkiga liv upp och ned. Han blir förälskad i Liliane och övertygar henne om att hon borde återvända till scenen och börja sjunga igen.
Barntillåten
Språk: Franska; svensk text
Speltid: 1 tim 31 min
Genre: Drama, romantik
Regissör_ Bavo Defume

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
Kapten Jack Sparrow är återigen jagad av sin gamla nemesis, den skräckinjagande kapten Salazar. Salazar tänker förgöra varenda pirat på haven och kapten Sparrows enda hopp om överlevnad är att försöka hitta Poseidons mytomspunna treudd, en kraftfull klenod som ger ägaren total kontroll över haven.
Från 11 år
Språk: Engelska; svensk text
Speltid: 2 tim 9 min
Genre: Action, äventyr, fantasy, komedi
Regissör: Joachim Ronning, Espen Sandberg

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet