Gå direkt till Nyheten (Storslagen körmusik i S:t Nicolai)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 21 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Anneli och Annika
  3. I morgon:
  4. Allan och Glenn

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Storslagen körmusik i S:t Nicolai

Publicerad torsdag, 18 maj 2017, 18:24 av - Inskickat material

I lördagens konsert i S:t Nicolai kyrka står storslagen körmusik i centrum då kyrkans kör S:t Nicolai Vocalis sjunger musik av bl a Pärt, Nystedt, Olsson och Stanford.  I programmet Magnifikt blandas romantisk och nutida musik med bland annat renässansmusik då kören sjunger engelsmannen Thomas Morleys sprittande Now is the month of maying. Den ingår som ett stycke av tre på tema kärlek och omramas av jazzmusikern Nils Lindbergs tolkning av Shakespeares Shall I compare thee samt norrmannen Ola Gjeilos Ubi caritas från 2001, ett stycke inspirerat av kyrkans riktigt tidiga musik, den gregorianska sången.

Kören leds av Christina Hedlund och ackompanjeras av Karin Nelson vid orgeln. Tillsammans gör man bland annat Stanfords romantiska Magnificat, som gett programmet dess namn, och estländaren Arvo Pärts The Beatitudes. Karin spelar även Pärts Annum per annum från 1980, ett verk som hör till den nyare musikens klassiker med de sparsmakade och klocklika harmonier som blivit Pärts signum. Komminister Anders Kjellqvist avslutar med en enkel aftonbön med utgångspunkt ur Otto Olssons tidlösa psaltarpsalm.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet