Gå direkt till Nyheten (Sommarens vägarbeten)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Markus
  3. I morgon:
  4. Teresia och Terese

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Sommarens vägarbeten

Publicerad torsdag, 18 maj 2017, 12:17 av Redaktionen

varningvägarbeteInga vägar i västra Skaraborg påverkas av vägavstängningar för vägarbeten – undantag dock asfalteringar – under sommaren. Men på andra håll är det flera platser man kan få stå i kö för att komma förbi. 

För att alla ska kunna färdas säkert och smidigt är det viktigt att underhålla infrastrukturen. I sommar genomför Trafikverket flera åtgärder för att förbättra landets vägar och järnvägar.

Sommaren är en krävande period för landets infrastruktur. Tåg- och bilresor och det varma klimatet sliter på vägar och järnvägar. Järnvägen är eftersatt och kräver underhåll. Trafikverket passar på att genomföra arbeten under sommaren, dels för att arbetspendlingen och yrkestrafiken då inte är lika intensiv, dels för att det är mest gynnsamt vädermässigt.

Kartorna är ett urval av de större arbeten som kommer att påverka resenärer och trafikanter i sommar, men Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur. En sträcka med vägarbeten är en arbetsplats och kräver extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från trafikanternas sida.

Vägarbetskarta – klicka

Järnvägsarbeten -klicka (Kinnekullebanan berörs)

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet