Gå direkt till Nyheten (– Förutseende!
Det är ordet för polisen som förebereder Power Big Meet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

– Förutseende!
Det är ordet för polisen som förebereder Power Big Meet

Publicerad torsdag, 18 maj 2017, 16:08 av Björn Smitterberg

andreas-wedebrand17518Andreas Wedebrand är polisen som skall vara spindeln i nätet när Lidköping invaderas av upp till 80.000 personer under några dagar i sommar.
– Vi räknar med allt, säger han. Vi kommer att ha alla de resurser vi behöver för att klara den här motorfesten.

Andreas Wedebrandf är stabschef för den särskilda händelse som Power Big Meet innebär. Det handlar om planering, det handlar om att försöka förstå vad som kan hända. Förutseende alltså, och planera utifrån det. Vilka resurser han kommer att ha gick han vid en pressträff i dag bara övergripande in på. Men han sa att bara det att ha så många poliser i Lidköping kommer att ställa särskilda krav. När han blir tillfrågad om vad som kan bli allvarligt och man måste vara beredd på tar han ett oväntat exempel:
– Vi vet att det kan hända mycket i en stillastående bilkö under en värmebölja. Det måste vi kunna hantera.

Det är alltså ett  intensivt planeringsarbete som pågår. Vi får veta att det kommer att vara ridande poliser i Lidköping. Inriktningen är att ta hand om situationer på Hovbyfältet, i Lidköping med tre omfattande cruisingkvällar mellan klockan 18 och 02, och till detta allt vardagsarbete som måste kunna fungera.

– Nu har vi också fått med bilbärgare, sjukvården, Röda korset och Vuxna på Stan i planeringen, säger Andreas Wedebrand.

Flera infomöten kommer att hållas med pressen inför den här veckan i juli då allt ska hända. Så informationen blir säkert mer adekvat. Men inriktningen är att boende i Lidköping som inte deltar i festen skall påverkas så lite som möjligt.

– Men alla kommer att märka av det här på något sätt, säger Andreas Wedebrand.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet