Gå direkt till Nyheten (Riksdagsledamot berättar om besök av DlG-elever)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Allan och Glenn
  3. I morgon:
  4. Georg och Göran

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Riksdagsledamot berättar om besök av DlG-elever

Publicerad onsdag, 17 maj 2017, 12:56 av Björn Smitterberg

Sista terminen på gymnasiet passar två samhällsinriktade klasser, Samhällsprogrammen med bl.a. inriktning på media, från De la Gardiegymnasiet, Lidköping, på att åka till Sveriges riksdag.

Under en dag fick de prova att vara riksdagsledamöter bl.a. coachade av Skaraborgs riksdagsledamot Cecilia Widegren (M) från Norra Vånga som samtalade med gymnasielever om hur det är att vara riksdagsledamot, vad det innebär att företräda andra men också hur man själv kan påverka samhället. Inför den kommande studenten var frågorna många om bland annat vad som görs av Skaraborgs riksdagsledamöter för att studenterna ska kunna komma i jobb eller studera vidare.

– En del av det jag ser som mitt viktigaste uppdrag som riksdagsledamot från Skaraborg är att se till att skapa så bra förutsättningar som möjligt för Er att förverkliga Era drömmar. Det är det vi måste ha som mål med de beslut vi fattar varje dag, säger Widegren (M).

Under besöket samtalades det även om hur politiken i Sverige fungerar, hur en politiker i riksdagen arbetar och hur nya lagar egentligen kommer till. Widegren (M) berättade om alla sina år i politiken och eleverna var engagerade och nyfikna och ställde frågor om stort och smått. Samhälls- och mediaeleverna från Lidköping undrade bl.a. om vad är det som får Cecilia att engagera sig så för Skaraborg, varför det blev Moderaterna, hur hon hanterar stress och tar till sig all kunskap, samt hur det är att pendla mellan Skaraborg och huvudstaden.

Eleverna fick även möjlighet att diskutera vad de lärt sig under dagen, och dela med sig av sina intryck och synpunkter till Widegren (M).

– När det är elever som strax ska ge sig ut i arbetslivet eller söka sig till högre studier försöker jag vara tydlig med vikten av hårt arbete och att tro på sig själv. Det är elever som dessa som framöver kommer starta alla nya företag i Skaraborg och se till att Skaraborg även fortsatt är en levande plats full av möjligheter, avslutar Widegren (M).

Insänt av Cecilia Widegren.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet