Gå direkt till Nyheten (All tid i världen på Vänermuseet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

All tid i världen på Vänermuseet

Publicerad onsdag, 17 maj 2017, 16:36 av Björn Smitterberg

utst-tid-a170517Tid är ett absktrakt begrepp på en konkret sak. Det är en hel del filosofer som funderat över begreppet tid. Men för vanliga människor är tid något som inte kan ersättas – den tid som har gått är gången. Tid är den enda resurs som inte kan förnyas. På söndag eftermiddag startar – med en loppcirkus – en ny utställning på Vänermuseet.
Anna Hallders presenterade i dag sin utställning, bl a med Cecilia Franzila som i sommar ska tala om tid på Lidköpings gator.

Det är en vandringsutställning om tid som stannar till över sommaren i Lidköping. Den kommer från Kristianstads museum och har byggts upp av intervjuer, konstnärer och inte minst studenter vid högskolan i skövde, studenter som med hjälp av dataspelsinriktning skapat delar av utställningen som är mycket teknisk.

Utställningen är ganska djuplodande och helst skall man låta den ta sin tid. Här väcks nämligen tankar. tankarna har sorterats upp i olika avdelningar, man börjar med att stämpla in och slutar med att ta plats på ett tåg och drar i nödbromsens. Där emellan finns olika aspekter.

anna-halders170517

– Vi talar om tidstjuvar, om vad som tar tid, och om vi kan låna varandra tid, säger utställningens producent Anna Halders.

Här finns förstås klockor i olika former för att mäta tid. Men här finns också resultat av samtal om tid med olika människor. Här finns en intervju med en idrottare som vann silver men förlorade guldmedalj med nio tusendelar av en sekund. Här finns också samtal med en livstidsdömd, släppt efter 28 år i fängelse. Barn berättar, svårt skadade berättar. Det är mycket på liten yta. Skövdestudenterna har gjort det tekniska i utställningen.

erik-langers-170517Konstnären Erik Langers har formgivit utställningen som alltså öppnar på söndag. Den som vill bida sin tid och se utställningen senare kan vänta till början av augustsi – men sedan försvinner den – till Skövde.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet