Gå direkt till Nyheten (Operaklassiker direkt från New York)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Allan och Glenn
  3. I morgon:
  4. Georg och Göran

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Operaklassiker direkt från New York

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 10:28 av Björn Smitterberg

operabildPeter Mattei i huvudrollen på lördag.
Elena Maximova spelar Olga..

Pjotr Tjajkovskijs Eugen Onegin direktsänds från Metropolitan på lördag kl. 19. Känt sedan tidigare är att Anna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, denna afton. En nyhet är däremot att Peter Mattei gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Robin Ticciati, musikalisk chef för Glyndebourne Festival Opera, dirigerar återuppsättningen av Deborah Warners version, som hade premiär vid Mets säsong 2013-2014. Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatiana syster Olga och Štefan Kocán som Prins Gremin.

Eugen Onegin är rikemanssonen som ärver en förmögenhet och blir eftertraktad ungkarl. I ett känt stycke av operan avvisar han en i honom förälskad kvinna och vill själv i stället välja systern Olga. Lättare sagt än gjort. Det hela resulterar i en duell med Olgas fästman – Onegins bäste vän. Fästmannen dödas. Onegin ger sig ut på en lång, flerårig resa runt Ryssland men återvänder så småningom till hemstaden och finner den kvinna han tidigare avvisat som gift. Nu faller dock Onegin…

Tid: Lördag 22 april kl. 19.  Föreställningen är fyra timmar. Servering i paus – kan även förbeställas liksom biljetter. 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet