Gå direkt till Nyheten (Ny teknik växer in i omsorgsarbetet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 21 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Alf och Alvar
  3. I morgon:
  4. Paulina och Paula

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Ny teknik växer in i omsorgsarbetet

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 09:22 av Redaktionen

Nyöppnat serviceboende tar hjälp av välfärdsteknologi

När Hovbygatans serviceboende i Lidköping nu öppnar sex personer ökad trygghet och självständighet. Det sker med hjälp av surfplattor och smarta telefoner.

Vid inflyttning träffar brukarna personal och arbetsterapeuterna Lotta Edvinsson och Åsa Ohlin. Då bedöms gemensamt de behov brukaren har för vardagslivet. Alla medarbetare på Hovbygatan och brukarnas föräldrar är med under resans gång, för att stötta och uppmuntra.

– Vi tycker att det är jättekul att få testa det här arbetssättet. Tanken om självbestämmande och delaktighet ska genomsyra allt arbete vi gör på Hovbygatan. Med teknikens hjälp kan vi hitta verktyg som brukarna kan använda i sin vardag, berättar Lena Frick i ett pressmeddelande.

Satsningen är en del av ett projekt inom välfärdsteknologi för personer med olika funktionsnedsättningar. En arbetsgrupp på Vård & Omsorg kommer under 2017 och 2018 göra flera liknande insatser som den på Hovbygatan. Syftet är att fler med nedsatt funktionsförmåga ska få ta del av välfärdsteknologiska tjänster.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet