Gå direkt till Nyheten (Minister till (s)-kongress)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Minister till (s)-kongress

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 18:11 av - Inskickat material

socialdemokraterna-rosNär Socialdemokraterna i Skaraborg håller distriktskongress på Vara Folkhögskola på lördag som återkommer Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, då hon kommer att vara partistyrelsens representant.

Inom det socialdemokratiska partidistriktet har nyligen ett rådslagsarbete om utbildningsfrågorna och inte minst hur kunskapsnivån i Skaraborg kan höjas avslutats. Nu blir det en logisk avrundning av detta arbete i och med ministerns besök. Förutom ett inledande anförande så kommer Anna Ekström att delta i ett panelsamtal med lokala skolpolitiker. Riksdagsledamot Carina Ohlsson, Lidköping, kommer att hålla i samtalet och övriga deltagare är Carl-Uno Olsson, Vara, Ingvor Bergman, Falköping, och Sebastian Clausson, Skara.

I övrigt ägnas dagen åt sedvanliga kongressfrågor, val, motionsbehandling med mera. Dessutom startar partidistriktet upp två nya rådslagsområden, kommunikationer samt hälso- och sjukvård. Rådslagssvaren ska sedan ligga till grund för partiets valprogram för Skaraborg inför valet 2018. Totalt har då sex rådslagsområden hunnit behandlats i partiorganisationen.

– Det är ett direkt sätt för våra medlemmar att vara med och påverka partiets politik för framtiden, säger distriktsordföranden Patrik Björck. Här kan man lämna in svar och synpunkter såväl som enskild medlem, s-förening eller arbetarekommun, vilket ju är vår kommunorganisation.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet