Gå direkt till Nyheten (Minister till (s)-kongress)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 april 2017
  1. Dagens namn:
  2. Georg och Göran
  3. I morgon:
  4. Vega

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

LÖRDAG 22 APRIL

Iqbaldagen
10-12,30: Aktiviteter av och med barn, aktiviteter mot barnslaveri m m. Ballonger säljs, ballongsläpp 12,30.

Kinnekulletrampet
Cykelarrangemang

Löparhelg
22-23 april: Naturum Vänerskärgården Läckö. Paket med träningspass.

Klädbytardag
10-14: Byte av barnkläder och barnsaker. Rotundan i Folkets Park.

Må gott-dag
10-14: Flera evenemang i Götene centrum

Jätteloppis
Sparbanken Lidköping Arena

STF Lidköping
09: Fågelvandring Söne mad. Samling vid Gamla Vattentornet för samåkning. Medtag matsäck. Ornitolog Jonas Lind leder. Info 17852.

Djurens Vänner
11-12,30: Lördagsöppet Esplanaden 22.

Bio och livesändningar som visas på Folkets Hus (föreställningar på Röda Kvarn anges särskilt):
12.00 Foajén Lunchmusik, fri entré
14.00 Baby-bossen (sv. tal), 7 år
14.30 Klas Klättermus och de andra djuren…(sv. tal), Barntillåten
16.30 Skönheten och odjuret (eng. tal), 11 år
19.00 Direkt från Metropolitan: Eugen Onegin, 230 kr 4 tim
19.45 Fast & Furious 8, 15 år

Hela Mötesplatsen – klicka

Minister till (s)-kongress

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 18:11 av - Inskickat material

socialdemokraterna-rosNär Socialdemokraterna i Skaraborg håller distriktskongress på Vara Folkhögskola på lördag som återkommer Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, då hon kommer att vara partistyrelsens representant.

Inom det socialdemokratiska partidistriktet har nyligen ett rådslagsarbete om utbildningsfrågorna och inte minst hur kunskapsnivån i Skaraborg kan höjas avslutats. Nu blir det en logisk avrundning av detta arbete i och med ministerns besök. Förutom ett inledande anförande så kommer Anna Ekström att delta i ett panelsamtal med lokala skolpolitiker. Riksdagsledamot Carina Ohlsson, Lidköping, kommer att hålla i samtalet och övriga deltagare är Carl-Uno Olsson, Vara, Ingvor Bergman, Falköping, och Sebastian Clausson, Skara.

I övrigt ägnas dagen åt sedvanliga kongressfrågor, val, motionsbehandling med mera. Dessutom startar partidistriktet upp två nya rådslagsområden, kommunikationer samt hälso- och sjukvård. Rådslagssvaren ska sedan ligga till grund för partiets valprogram för Skaraborg inför valet 2018. Totalt har då sex rådslagsområden hunnit behandlats i partiorganisationen.

– Det är ett direkt sätt för våra medlemmar att vara med och påverka partiets politik för framtiden, säger distriktsordföranden Patrik Björck. Här kan man lämna in svar och synpunkter såväl som enskild medlem, s-förening eller arbetarekommun, vilket ju är vår kommunorganisation.