Gå direkt till Nyheten (Minister till (s)-kongress)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 26 maj 2017
  1. Dagens namn:
  2. Vilhelmina och Vilma
  3. I morgon:
  4. Beda och Blenda

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

FREDAG 26 MAJ

Vårmarknad i Lidköping
9,30-15: Utställningar, artister, modevisning, m m. Handelsrådet arrangerar.

Skara Lundsbrunns Järnväg 50 år
13-20 Lokstallets dag i Skara

SeniorCenter, aktiviteter, Målaregatan 22, tele. 771288
8:30-10:30 Marknadsfrukost, härlig frukost uppdukad till en kostnad av 40 kr, drop in!
10:30 Inomhus boule

Bio och livesändningar som visas på Folkets Hus (föreställningar på Röda Kvarn anges särskilt):
11.00 Smurfarna: Den försvunna byn (sv. tal), 7 år
11.00 Souvenir, Barntillåten
13.15 Milo – månvaktaren (sv. tal & sv. text), 7 år
13.15 The Circle, 11 år
15.15 Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge 3D, 11 år
16.00 Dancer, Barntillåten
18.00 Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, 11 år
18.00 Inte hela världen?, 7 år
20.45 Alien: Covenant, 15 år
20.45 Guardians of the Galaxy Vol. 2, 11 år

Hela Mötesplatsen – klicka

Minister till (s)-kongress

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 18:11 av - Inskickat material

socialdemokraterna-rosNär Socialdemokraterna i Skaraborg håller distriktskongress på Vara Folkhögskola på lördag som återkommer Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister, då hon kommer att vara partistyrelsens representant.

Inom det socialdemokratiska partidistriktet har nyligen ett rådslagsarbete om utbildningsfrågorna och inte minst hur kunskapsnivån i Skaraborg kan höjas avslutats. Nu blir det en logisk avrundning av detta arbete i och med ministerns besök. Förutom ett inledande anförande så kommer Anna Ekström att delta i ett panelsamtal med lokala skolpolitiker. Riksdagsledamot Carina Ohlsson, Lidköping, kommer att hålla i samtalet och övriga deltagare är Carl-Uno Olsson, Vara, Ingvor Bergman, Falköping, och Sebastian Clausson, Skara.

I övrigt ägnas dagen åt sedvanliga kongressfrågor, val, motionsbehandling med mera. Dessutom startar partidistriktet upp två nya rådslagsområden, kommunikationer samt hälso- och sjukvård. Rådslagssvaren ska sedan ligga till grund för partiets valprogram för Skaraborg inför valet 2018. Totalt har då sex rådslagsområden hunnit behandlats i partiorganisationen.

– Det är ett direkt sätt för våra medlemmar att vara med och påverka partiets politik för framtiden, säger distriktsordföranden Patrik Björck. Här kan man lämna in svar och synpunkter såväl som enskild medlem, s-förening eller arbetarekommun, vilket ju är vår kommunorganisation.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet