Gå direkt till Nyheten (Behöver kyrkan finnas på sociala medier?
Biskopen samtalar öppet och livs levande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 20 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Amalia och Amelie
  3. I morgon:
  4. Anneli och Annika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Behöver kyrkan finnas på sociala medier?
Biskopen samtalar öppet och livs levande

Publicerad onsdag, 19 april 2017, 11:06 av - Inskickat material

En kyrka i förändring  – Från boktryckarkonst till wi-fi.
Vad förändras och hur kommunicerar vi?
Det är teman som tas upp när biskopen i Skara stift på torsdag kväll besöker Lidköping.
I början av 1500-talet fick den katolska kyrkan ta emot skarp kritik av en tysk munk vid namn Martin Luther. Med hjälp av boktryckarkonsten, som hade börjat ta fart i Europa, kunde Luthers protester spridas till allmänheten, och fick stor betydelse för kyrkans framtida utveckling, inte minst i Sverige.
I dag har internet och sociala medier fått ökat inflytande i samhällsdebatten. Här finns alla möjligheter att dela med sig av allt från politiska ställningstaganden, dra igång insamlingsprojekt för behjärtansvärda ändamål, till att vara allmänt samhällskritisk.

Med anledning av 500-årsjubiléet av reformationen kommer biskop Åke Bonnier hålla i ett samtal på Röda Kvarn i Lidköping på torsdag kväll. Samtalet kommer kretsa kring hur kyrkan använder sig av vår tids media, sociala medier, och hur man är kyrka på nätet. Finns det verkligen behov av det, vilka former tar det sig, och hur har det förändrat kyrkans roll?

Inbjuden att delta i samtalet med biskopen är Charlotte Frycklund som sedan en tid tillbaka är anställd som ”nätpräst”, och arbetar heltid med att möta människor på nätet. Med i samtalet är också Lina Johansson och Adam Henström som representanter från Svenska kyrkans unga. Arrangör är Svenska kyrkan i Lidköping. Begränsat antal platser.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet