Gå direkt till Nyheten (EM-kval i handboll i Lidköping 17 juni)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

EM-kval i handboll i Lidköping 17 juni

Publicerad Thursday, 23 March 2017, 18:08 av Redaktionen

sparbanklidkarena_lopGlenn Rytterfjell, som bl a skaffar evenemang till Lidköping och i första hand till Sparbanken Lidköping Arena har sedan länge stort intresse för handboll. Nu har han lyckats. Lidköpingsnyttt hartidigare skrivit att en stormatch i handboll ska spelas i Lidköping och nu är tid och dag spikat.

Pressmeddelandet:

Nu är datum för landslagets avslutande EM-kvalmatch spikat. Den 17 juni klockan 17.15 tar Sverige emot Slovakien i Sparbanken Lidköping Arena.

Sverige slutade på sjätte plats i VM i Frankrike i januari och siktar nu mot EM i Kroatien som spelas i Kroatien 12–28 januari 2018. För att ta sig dit behöver Kristján Andréssons mannar sluta som sämst tvåa i den kvalgrupp som också innehåller Ryssland, Montenegro och Slovakien.

Sedan tidigare har det varit bestämt att dubbelmöte med Ryssland spelas i St Petersburg den 3 maj och i Saab Arena Linköping den 6 maj, nu står det också klart att bortamatchen mot Montenegro (spelort ej klar) spelas den 14 juni och den avslutande matchen mot Slovakien i Sparbanken Lidköping Arena den 17 juni.

– Vi fick slita hårt mot Slovakien borta i höstas men fick till slut med oss två poäng. Målet är detsamma här, att vinna matchen och ta oss till EM i Kroatien. Det ska bli kul att komma till Lidköping och få spela inför publiken där, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Biljettsläppet till matchen mot Slovakien i Lidköping sker den 14 april .

– Det är med mycket stor glädje och stolthet vi åter hälsar elithandbollen välkommen till Sparbanken Lidköping Arena. Senast Lidköping hade äran att vara värd för en handbollsmatch i världsklass var 2011 i samband med Champions League mellan Sävehof och Hamburg, säger Lidköpings kommundirektör Jan Fransson.