Gå direkt till Nyheten (Gunhild Carling till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Gunhild Carling till Lidköping

Publicerad måndag, 20 mars 2017, 12:17 av Joakim Stegelmeyer

gunhild_carling_lopLidköpingsnytts arkiv: Gunhild Carling i Stadsträdgården.Den kända jazzmusikern och sångerskan Gunhild Carling kommer till Lidköping i helgen. Bland jazzälskare är hon ett känt namn sedan länge. För den stora allmänheten har hon blivit känd genom bland annat Allsång på Skansen och medverkan i Let´s Dance 2014 där hon slutade på tredje plats.

Gunhild Carling kan bäst beskrivas som multiinstrumentalist. Hon spelar bland annat trumpet, trombon och säckpipa och hennes uppträdanden brukar kännetecknas av allehanda showinslag. Bland annat kan hon spela på tre trumpeter samtidigt, säkert unikt i Sverige för att inte säga i världen. Hon är dotter till jazzmusikern Hans Carling som bland annat hade en orkester enbart bestående av medlemmar ur familjen Carling.

Kommande helg uppträder Gunhild Carling tillsammans med Nya Stadens Storband under ledning av Roger Forslund. Storbandet har sina rötter i Lidköping och omnejd och har funnits i mer än 30 år. På lördag kväll är det konsert i Lidköping och på söndag kväll i Skövde.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet