Gå direkt till Nyheten (BLLF i Sverige om rykten om korruption:
Vi har inget med BLLF Pakistan att göra)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 25 mars 2017
  1. Dagens namn:
  2. Mariebebådelsedagen
  3. I morgon:
  4. Emanuel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

De senaste kommentarerna

Se fler kommentarer

Mötesplatsen i dag

LÖRDAG 25 MARS

Djurens Vänner
11-12,30: Lördagsöppet Esplanaden 22.

Guidad natuvandring på Kinnekulle.
13: Samlingsplats är naturreservatets södra entré.

Mellby-Åsaka Hembygds- och fornminnesförening
14: Årsmöte med bl a filmförevisning av Janne Haller. Kaffe m m. Anm senast 20 mars till 532313 eller per e-post

Earth Hour
11: Stadsbiblioteket ordnar pyssel med ljustema
18: Sockerbrukets Ungdomsverksamhet

Konsert
19: Gunhild Carling och Nya Stadens Storband. Pingstkyrkan.

Bio och livesändningar som visas på Folkets Hus (föreställningar på Röda Kvarn anges särskilt):
11.00 Citizen Schein (sv. text),Barntillåten
11.00 I Am Not Your Negro, 15 år
15.00 Vaiana (sv. tal), 7 år
17.30 The Salesman, 15 år
18.00 Röda Kvarn Skönheten och odjuret (eng. tal), 11 år
18.00 Direkt från Met: Idomeneo, 230 kr 4 tim 20 min
20.15 Kong: Skull Island, 11 år
20.45 Röda Kvarn Logan: The Wolverine, 15 år

Hela Mötesplatsen – klicka

BLLF i Sverige om rykten om korruption:
Vi har inget med BLLF Pakistan att göra

Publicerad måndag, 20 mars 2017, 19:20 av - Inskickat material

Ordföranden i BLLF Sweden skriver med anledning av rykten om korruption i Pakistan att den svenska organisationen granskas av insamlingskontroll och har fått högt betyg i kontroll av sina projekt. En av de starkaste trakterna i landet för BLLF:s verksamhet är Lidköping. 

Korruption i Pakistan?

Obekräftade tidningsuppgifter anklagar en organisation med namnet BLLF Pakistan för korruption. De har fått en stor donation från USA  och enligt artikeln har de ej kunnat redovisa hur medlen använts.

Hur tillförlitliga dessa uppgifter är har vi av naturliga skäl ingen möjlighet att bedöma. Ryktesspridning i syfte att misskreditera är vanligt i Pakistan. Då organisationen som anklagas använder samma namn som BLLF Sweden och våra tre partnerorganisationer i Pakistan inser vi risken att vår viktiga verksamhet oförskyllt kan bli ifrågasatt. Vi vill därför framhålla följande:

Vi känner till organisationen ”BLLF Pakistan” i Punjabprovinsen, men varken vi eller någon av våra pakistanska partners har något samarbete med BLLF Pakistan. Vi verkar oberoende av varandra och har därmed ingen insyn i deras verksamhet.

BLLF Sweden samarbetar med de tre BLLF Society organisationerna i Sindh, Balochistan och i Mardan i KPK. Vi känner våra pakistanska partners väl efter ett 20-årigt samarbete i flera av Sida och Forum Syd stödda projekt i kampen mot slaveri och för barns rätt till utbildning.

Vi har under åren nära följt hur medel i våra projektet använts, genom en rutin av täta uppföljningar av såväl verksamhet som ekonomi. Vi har årligen upphandlat och genomfört oberoende professionell revision. En sådan är nyligen avslutad och en oberoende utvärdering av senaste projektperioden ska inledas inom kort. Dessutom gör projektansvariga personliga besök i Pakistan varje år.

Vår policy att korruption inte accepteras är glasklar för alla och tillsammans med våra pakistanska vänner har vi tagit fram och implementerar just nu ett policymanual (SOP) för att kvalitetssäkra alltifrån beslutsfunktioner till personalpolitik, detaljerade rutiner för dokumentation, ekonomi, bokförings och övriga verksamhetsfrågor.

Vår egen organisation BLLF Sweden granskas bl.a.av Svensk Insamlingskontroll. Forum Syd väljer varje år att utvärdera några av de organisationer man förmedlar pengar till. I en sådan utvärdering gjord av PwC, fick BLLF Sweden mycket högt betyg för vårt sätt att genomföra och redovisa våra projekt.

BLLF Sweden
Cecilia Karlsson, ordförande