Gå direkt till Nyheten (Magnus Muhrén avslutar i Villa Lidköping
Nytt kontrakt med Tobias Backman)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Linda
  3. I morgon:
  4. Alf och Alvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Magnus Muhrén avslutar i Villa Lidköping
Nytt kontrakt med Tobias Backman

Publicerad fredag, 17 mars 2017, 14:27 av Redaktionen

Efter två år i Villa Lidköpings ledarstab har Magnus Muhrén meddelat att han inte har möjlighet till någon fortsättning. Det skriver Villas Bengt Andersson i ett pressmeddelande i eftermiddag.

På spelarsidan har ytterligare en länk blivit klar i nästa års trupp då Tobias Backman och föreningen förlängt med ytterligare ett år.

Magnus Muhrén – en av svensk bandys allra största – kom till Villa Lidköping säsongen 2015-16 som så kallad ”players manager”. På grund av skador i truppen fick Magnus mot slutet av säsongen även hoppa in som spelare. Den allra sista matchen blev SM-finalen förra året.

Magnus Muhrén har familjen i Sandviken och har under åren med Villa långpendlat.

– Av familjeskäl måste jag tyvärr ta det här beslutet. Det går tyvärr helt enkelt inte att få till en bra lösning.

 

Att Magnus Muhrén inte har möjlighet att fortsätta är något som Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson beklagar.

– Vi är ledsna för att vi inte har kunnat hitta en lösning, men har full förståelse för svårigheten att få till det med familjen i Sandviken och uppdraget i Lidköping. Det har varit en stor ära och glädje att ha haft Magnus i vår förening. Han har sett till att såväl laget som spelare utvecklats. Vi hoppas förstås att vårt sätt att spela ska leva kvar lång tid framöver.

På ledarsidan är det klart att Johan Sixtensson och Martin Arvidsson fortsätter även kommande säsong.

Villa Lidköpings säsong med cupguld, serieseger och Worldcup-final tog snöpligt slut i semifinalserien mot Bollnäs. Truppen inför kommande säsong tar nu form efter hand. Senast i raden är Tobias Backman som är klar för ytterligare ett år.

– Tobias med sin spelstil och sitt sätt vid sidan om planen är en stor tillgång. Nu hoppas vi att han kan få en bra försäsong och bli skadefri kommande spelår, säger Jonas Johansson.

Tobias Backman fick stor del av den gångna säsongen spolierad på grund av diskbråck. Han kom tillbaka mot slutet och utgör tillsammans med Martin Johansson, Martin Andreasson och Ludvig Johansson en mycket stark försvarsuppställning.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet