Gå direkt till Nyheten (Biopremiärer denna vecka: Skönhet, odjur, dröm, rymd och lönnmördade)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Allan och Glenn
  3. I morgon:
  4. Georg och Göran

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Biopremiärer denna vecka: Skönhet, odjur, dröm, rymd och lönnmördade

Publicerad fredag, 17 mars 2017, 07:15 av Björn Smitterberg

Här presenteras kort de nya filmer som kommer upp på Folkets Hus repertoar.

Skönheten och odjuret
Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas tillfånga av Odjuret – och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre.
Regi: Bill Condon
Språk: Engelska, svensk text
Ålder: 11 år
Längd: 2 tim 10 min
Genre: Familj, äventyr, fantasy, musikal, romantik

Dröm vidare
Mirja måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. Filmen beskrivs som ”en efterlängtad käftsmäll om vänskap, lojalitet, identitet och klass”.
Regi: Rojda Sekersöz
Språk: Svenska, svensk text
Ålder: Från 11 år
Längd: 1 tim 30 min
Genre: Drama

Life
Berättelsen om ett sexmanna-team ombord på den internationella rymdstationen ISS, på väg att göra en av de viktigaste upptäckterna i mänsklighetens historia: finna bevis för liv på planeten mars. Allt eftersom forskningen fortskrider börjar deras metoder få oänskade konsekvenser, och livsformen de nyss upptäckt visar sig vara långt mer intelligent än någon kunnat föreställa sig.
Regi: Daniel Espinose
Språk: Engelska, svensk text
Ålder: 15 år
Längd: 1 tim 43 min
Genre: Sci-Fi, skräck, thriller

I Am Not Your Negro
Medgar Evers, Malkolm X och Martin Luther King var framträdande människorättskämpar och de blev alla hänsynslöst lönnmördade. Deras tredje gemensamma nämnare är vännen James Baldwin. Före Baldwins död 1987 påbörjade han sitt sista verk, en krönika om sina tre vänner och deras tragiska livsöden. Filmen tar avstamp i Baldwins anteckningar för att utforska den afroamerikanska historien och vad det innebär att vara svart i USA idag.
Regi: Raoul Peck
Språk: Engelska, svensk text
Ålder: 15 år
Längd: 1 tim 33 min
Genre: Dokumentär

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet