Gå direkt till Nyheten (Allt fler frågar Kerstin om råd
Nu startas ny kurs för nyföretagande)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2018
  1. Dagens namn:
  2. Markus
  3. I morgon:
  4. Teresia och Terese

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Allt fler frågar Kerstin om råd
Nu startas ny kurs för nyföretagande

Publicerad fredag, 17 mars 2017, 10:51 av Björn Smitterberg

kerstin-wångstedt-170317

I slutet av den här månaden tar Kerstin Wångstedt på Nyföretagarcentrum i Lidköping emot nya deltagare till en kurs för dem som vill pröva en affärsidé.

Kerstin Wångstedt har just avslutat sitt första år som ansvarig för Nyföretagarcentrum i Lidköping – en stiftelse som skall stötta personer med affärsidéer.

nyforetagarcentr170317Kursen startar den 28 mars och det finns runt 20 platser för deltagare. Att många har idéer som kan bli företag är helt klart.

– Under 2016 hade jag besök av 144 personer som ville ha råd och tips. Det handlar om allt möjligt, en del tror att om man bara registrerat företaget så löser sig allt annat, men det gäller ju att marknadsföra sig också – för att ta ett exempel, säger Kerstin Wångstedt.

– Jag märker att allt fler startar ett företag för tjänster, exempelvis i byggsvängen. Här finns företag som inte utför själva arbetet själva utan åtar sig en totalentreprenad men själv köper alla tjänster.

Så många nya idéer finns inte än, utan det är många som vill komma in på marknader som redan finns. Butiker, exempelvis, och tjänsteföretag. Tillverkande industrier är det inte många som har idéer om.

Vad handlar då kursen om? Det är också en grundläggande i de för att förstå om idén är möjlig. I kursen ingår saker som att bygga varumärke, marknadsföring som ger lönsamma kunder, retorik, ekonomi, kalkyler och rapporter och sådant som avtal.

Kursen kostar 2.000 kronor plus moms. Anmälan sker till Nyföretagarcentrum (klicka).

 

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet