Gå direkt till Nyheten (Fler säsongsplatser på Kronocampingen
Gästerna spenderar 340 miljoner i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler säsongsplatser på Kronocampingen
Gästerna spenderar 340 miljoner i Lidköping

Publicerad Tuesday, 24 January 2017, 08:36 av Björn Smitterberg

campingstugor_120522Kronocampingen utökar antalet platser för gäster som stannar länge – säsongsplatser – vilket gynnar för och eftersäsongen.

Det framgår av ett pressmeddelande:

På Kronocamping Lidköping finns idag 160 säsongsplatser. Inför sommarsäsongen 2017 är dessa platser fyllda men nu meddelar anläggningen att de släpper ytterligare 10 platser i februari. Detta är ett steg i riktningen mot att inom fem år erbjuda 200 säsongsplatser för att matcha efterfrågan.

En av familjerna som är säsongscampare på helår är familjen Nyman. För dem var det centrala läget en viktig faktor i valet av anläggning. Även i gästundersökningen kan man se att många uppskattar och upplever Lidköpings stadskärna. 49 % uppger att shopping har varit en del i vistelsen och 47 % har angett att de besökt sevärdheter och gjort utflykter i staden.

Fler säsongsplatser innebär fler gästnätter under vår, höst och vinter vilket lönar Lidköpings näringsliv. Enligt en undersökning Destination Läckö-Kinnekulle AB gjort spenderar en övernattande gäst i snitt 1460 kr per gästnatt i kommunen (boende, mat, aktiviteter, utflykter osv). Det innebär att Kronocampings totala gästnätter bidrar till drygt 340 miljoner kronor per år till företagen i Lidköpings kommun. Säsongsgästerna står för 60% av de 340 miljoner kronorna.

– Vi ser väldigt positivt på att intresset av våra säsongsplatser är så stort och är glada över att kunna säga ”ja” till 10 fler inför sommaren 2017. Dessutom känns det kul att det vi gör för turismen i Lidköping spiller över på andra företagare i kommunen, avslutar Pernilla Söderström, VD för Swecamp Kronocamping Lidköping.