Gå direkt till Nyheten (Organisationen Företagarna: Svårt hitta rätt personal vid rekrytering)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Organisationen Företagarna: Svårt hitta rätt personal vid rekrytering

Publicerad Thursday, 17 November 2016, 11:43 av Redaktionen

foretagarna-loplogMånga små- och medelstora företag i Västra Götaland behöver rekrytera ny personal.
51 procent av företagen har haft behov av att rekrytera ny personal under de senaste två åren, 47 procent anger att de kommer behöva rekrytera under det kommande året.
Men endast 52 procent har lyckats tillföra kompetensen de har sökt.

Det kan jämföras med resultaten för hela riket, där 46 procent av företagen har haft behov av att rekrytera ny personal under de senaste två åren och 4 av 10 anger att de behöver rekrytera personal under de kommande 12 månaderna.

Kompetensbristen gör att många jobb aldrig skapas. Om alla företag i Sverige som har haft rekryteringsbehov, men inte lyckats anställa, hade anställt bara en person per företag hade det skapats 72 026 jobb i de små- och medelstora företagen – varje år.

Det skriver Företagarna i ett pressmeddelande.

– Vi ser att det inte bara är den formella utbildningen och kunskapen som är viktig. Rätt attityd väger också tungt och det är något vi behöver jobba mer och tidigare med”, säger Mikael Erlandson, regionchef på Företagarna Västra Götaland.

De främsta hindren för att anställa i Västra Götaland är hitta personal med rätt erfarenhet, rätt egenskaper och attityd. Kostnaden för att anställa. Generellt sett är rekryteringsbehovet störst i tillverkningsindustrin och byggindustrin där strax över hälften av företagen anger att de har behov av ny personal. Men efterfrågan är också relativt stor på personer utan någon som helst arbetslivserfarenhet, inte minst inom handeln och besöksnäringen.

När företagarna får ange vilka egenskaper som är både viktiga och svåra att finna, hamnar egenskaperna i fokus. Det som främst efterfrågas är personer som är ansvarstagande, självgående och har rätt attityd. Detta innebär att kompetensbristen inte kan lösas enbart genom rena utbildningssatsningar.

I rapporten föreslås ett närmare samarbete mellan skolan och näringslivet, till exempel genom PRAO.  Det är också viktigt att sätta kompetensförsörjningen högre på företagens agenda. Företag som rekryterar bör vara medvetna om utmaningarna och skapa strategier och rutiner för att lära upp nyanställda.