Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Kommer strömmen tillbaka nu?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Kommer strömmen tillbaka nu?

Publicerad Friday, 05 August 2016, 12:20 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Midnatt råder, tyst det är i husen…
Vem slog av huvudströmbrytaren?

Semestertider är något speciellt i den stora byggnad där redaktören med medarbetare har lokaler – i Rörstrandshuset högst upp under takåsen.
Vi är många företag i korriderna. Det är ett liv och en ständigt pågående rörelse.

Men för två veckor sedan tog det slut. Det är mörkt i de flesta lokaler, det är tyst i korridorerna. Kaffebryggarna används nästan inte alls. Det blev plötsligt semestertid – någon tycktes ha slagit av strömbrytaren.

Redaktören har varit verksam på flera olika platser. Men aldrig slagits av så tydliga semesterperioder. Att det inte är så i redaktörens födelseort är kanske inte så konstigt – där är ju turismen själva motorn. Men även på andra platser finns det pågående arbeten, arbetsplatser som är igång o s v. Är detta ett arv av industristadens industrisemester?

Och så redaktörens älskade skyltar…
Informativt?
Normalt brukar en skylt visa att det finns information att hämta här.
Denna skylt sitter ensam på Nya Stadens torg. Vi som bor här vete att informationen finns att hämta på andra sidan byggnaden i bakgrunden. Men turisten måste ju undra var informationen tagit vägen.

informativt

I veckan fick Lidköpingsnytt en bildinsändare om cykelbanor. Det var konstruktivt och bra. Men plötsligt var det så att i en kommentar sades att vissa bilister ibland gör fel.
Man kan klaga på Gud, Kjell Hedvall och andra storheter. Men säg aldrig att en bilist i Lidköping gör fel. För då…
Det spelar ingen roll om en del bilister tränger cyklister, eller undvika bromsa då cyklisten gör fel eller om cyklisten rent av måste svänga, högerregeln avgör en del bilister helt själva om den ska gälla – för att inte tala om hur ofta andra trafikanter får gissa hur en del skall köra i en rondell.
Det är skrämmande. Men stoltheten över Lex Lidköping i trafiken är stor.
Nu ska vi bara inte tala om alla som tror att man kan ställa bilen var som helst bara för att bilen är stor eller för att man är hantverkare.

Snart är det måndag igen och då tänds nog en del lysen i arbetsrum.
På ett sätt märks det att allt fler nu återgår  arbete – det blir allt fler läsare av Lidköpinsnytt. I tisdags var det nästan 11.000!
Förra året var juli en rekordsommar – vi hade ett närliggande mord vars uppföljningar drog många läsare, och vädret var minst sagt uselt.
I år har stora delar av sommaren – hittills i alla fall – haft strålande väder. Det märks på läsarsiffrorna – och det är helt förståeligt. Vem väljer dataskärmen i stället för solsken? Men nu kommer en ändring, sakta har antalet läsare stigit senaste veckan. Semesterperioden börjar ta slut.

Ett sätt att se på saken att det nu blir långa arbetsdagar återfinns i veckans vits från Bengt BG Gustavsson:

– Skulle jag kunna få låna din mattpiskare? frågade den ena gannfrun den andra.
– Javisst, men han kommer inte hem förrän efter fem…

God helg – glöm inte att ta del av en av årets mest av arrangemang fyllda veckoslut.