Gå direkt till Nyheten (Nu är det vår – “Mina” kommer till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu är det vår – “Mina” kommer till Lidköping

Publicerad Thursday, 21 April 2016, 09:44 av Björn Smitterberg

kmerktminaEfter ett omfattande arbete – där flera av medlemmarna i föreningen som äger Vänerskutan ‘Mina’ lagt ned åtskilliga arbetstimmar i vinter – kommer skeppet i dag att tas från Trellevarvet till sin kajplats i Lidköping. ‘Mina’ väntas ankomma Lidköping vid 13- 14-tiden efter att ha lämnat Kållandsö vid 11.

Under vintern har 48 meter bordläggning bytts ut, det har målats, och fejats. Men ännu återstår en hel del innan ‘Mina’ kommer under segel och det kommer att göras i Lidköping. Under arbetet i vinter har skutan varit i torrdocka. ‘Mina’ är byggd i furu med spant av ek.

Arkivbild från Hjo 2013 (bara för att hon är så vacker):

mina_i_hjo_130707b

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Napier
Gäst
Napier
21 April, 2016 10:13

Snyggaste damen i hamnen som verkligen pryder sin plats. Synd bara att hon inte kan ligga så att hon syns från torget.! Det är inget litet jobb några få entusiaster lagt ner under vinterhalvåret. De borde uppmärksammas!

Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
21 April, 2016 03:57

Ja nu är vi hamn, igen i Lidköping efter en fyra timmars resa från Kållandsö Varv med Kapterna Håkan från Lidköping och Kent från Sjötorp tog vi vägen genom stora farleden in mot Lidköping. Lite lagom skön blåst ca 7 m/sek och lite vattenstänk i Kinneviken. Särskilt tre st har Jag fått äran jobba med på varvet som gjort ett fantastiskt jobb Lennart Wikström Per-Olof Johansson och Rune Karlsson och Kent Enoxson alla från Lidköping,så även Marion från Sjötorp (bordläggningsexpert,utan dessa hade inte Mina blivit så fin som är idag. Tack till alla er.