Gå direkt till Nyheten (Ishockeyfest i ishallarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ishockeyfest i ishallarna

Publicerad Saturday, 19 March 2016, 13:21 av Björn Smitterberg

hockey160319eHundratals unga hockeyspelare – flickor och pojkar spelade i dag Billys Cup i Lidköping. Bandyisen var i dag förändrad till hockeyrinkar, och Ishallens rink blev två. Det här är en cup som innebär att många spelare för första gången möter ett lag från annan klubb än den egna. Och alla vinner guld.
ikon-bildreportageAlla bilder är klickbara till större format.

Intresset är stort:
– Vi har besök av 30 lag med barn födda 2007, och 20 lag med barn födda 2008 berättar Per Johansson – ansvarig för arrangemanget inom HC Lidköping.
– 900 portioner måltider serveras till spelare, ledare och föräldrar i restaurangen – det bjuder en sponsor från Källby på.

– Det viktiga är inte att vinna utan att skapa en gemenskap, säger Per Johansson. Vi vill att det ska vara lek, allvaret kommer så småningom av sig själv. Vi har inga förlorare – bara vinnare. Alla får medalj.

hockey160319a
När Lidköpingsnytt frågade ett par spelare i matchen mellan Skövde och HC Dalen var det faktiskt ingen som visste hur ställningen var.

hockey160319b
Tuff närkamp i matchen mellan Tibro och Göteborg.

perjohansson-hcl
Per Johansson, HC L, ansvarig för Billys´s Cup. Bl a hade han ordnat målvaktstaxi.

– Det blir för långt att gå mellan hallarna med hela målvaktsutrustningen!

hockey160319c
Hockeyintresserade i alla åldrar får hjälpa till – hundra funktionärer går det åt. Här är några som ställer upp som domare. Det är från vänster Victor Gullbrandsson, Elias Olofsson, Rune Sigurd, Filip Kristiansson och Filip Lustig.

Kevin-aronsson-hcl
HC Lidköping har 25 spelare födda 08, och 15 spelare födda 07. Kevin Aronsson är en av dessa.

hockey160319d

einarfjellström_hcl_160319
Einar Fjellström hade en svettig dag.

Han är målvakt – men har blivit för gammal för att spela den här cupen. I stället utmanade han gäster som fick chans att skjuta mål på honom.

soladesig
En del gästande klubbar slog läger i solskenet.