Gå direkt till Nyheten (Christer Printz – ny chefsläkare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Christer Printz – ny chefsläkare

Publicerad torsdag, 17 december 2015, 11:04 av Björn Smitterberg

Christer-PrintzChrister Printz tillträder 1 januari tjänst som chefsläkare.
Skaraborgs sjukhus kommunikationsenhet har följt upp med en artikel.

Grattis till nya jobbet!

–Tack! Men tilläggas skall att jag ”bara” är tillförordnad chefläkare

Vad ser du fram emot mest i ditt nya uppdrag?

–Jag ser fram emot att få jobba med patientsäkerhetsfrågor med Marga Brisman och Patientsäkerhetsfunktionen och att tillsammans med förvaltningsledningen arbeta för att SkaS skall ha den bästa patientsäkerhetskulturen. Att fortsätta med läkemedels- och kvalitetsarbete och att arbeta med kunskapsbaserad vård.

Vilka är de största utmaningarna i rollen som chefläkare?

–Att i en för SkaS svår ekonomisk situation stärka patientsäkerhetsarbetet. Vårdplatssituationen och bemanningen är stora utmaningar och vi måste ingjuta mod och stolthet i våra medarbetare så att dom orkar fortsätta att vara engagerade.

Hur kommer personalen märka att just du är chefläkare?

–Våra medarbetare arbetar ofta under tidspress och stress. Det är en utsatt position där det alltid finns risk för att fel begås, trots viljan att göra gott. Jag vill arbeta för att chefläkarfunktionen skall upplevas som ett stöd och att vi har en icke-dömande säkerhetskultur. Jag vill att det skall vara högt till tak och att man aldrig skall tveka att vända sig till chefläkare om man upplever risker i arbetet. Att värna om personalen är att värna om patienten.

Hur kommer patienterna märka att du är chefläkare?

–Det enda skälet till att vi alla arbetar inom sjukvården är patienternas behov av vårt kunnande. Man får aldrig glömma att det är för patienten vi arbetar. Jag ser chefläkarrollen som att också vara patientens ”advokat”, att vara stöd och vägledare när något inte fungerat optimalt men också att tillse att patientsäkerheten upprätthålls och förstärks. Jag hoppas jag kommer att uppfattas som synlig och tillgänglig.

Vad gör du när du inte är på Skaraborgs Sjukhus?

–Just nu bygger jag ett nytt kök och när vädret tillåter kör jag motorcykel. Bådadera ger avkoppling och rensar tankarna.

Har du någon talang, som vi inte känner till?

–Jag kan kommunicera med min motorcykel via datorn!

Vad är det som gör Skaraborgs Sjukhus till en bra arbetsplats?

– Vi har fantastiska medarbetare med engagemang och som är förändringspositiva. SkaS har vunnit flera nationella kvalitetspriser och det pågår en mängd förbättringsprojekt. SkaS har en forskning som kanske är mer känd utanför SkaS än inom och vi har en utbildningsfunktion som möjliggjort att delar av läkarutbildningen bedrivs på SkaS. Jag tror att vi själva underskattar oss men det finns förstås fortfarande en förbättringspotential. Det är den vi skall jobba med.

När tillträder du din nya tjänst?

–Jag tillträder den 1 januari.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet