Gå direkt till Nyheten (Ebbas smakliga studentprov gav mersmak)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ebbas smakliga studentprov gav mersmak

Publicerad Thursday, 26 February 2015, 17:52 av Björn Smitterberg

ebbas-kondisd150226Ebba Eriksson genomför i eftermiddag sitt ovanliga examensprov inför studenten i juni. Ebba Eriksson kan hädanefter kalla sig konditor.

Bildreportage . bilderna är klickbara till större format.

Det är som elev vid Restaurang- och serveringsprogrammet som Ebba Eriksson valt konditori och bageri som specialitet. I dag bjöd hon föräldrar, släktingar och vänner – och lärare – på sitt studentprov; 21 olika sorters bröd, smörgåsar, kakor, bullar och tårtor och allt som hör till på ett konditori.

ebbas-kondis150226

– Jag tycker det här är roligt med konditori och kan mycket väl tänka mig konditoryrket i framtiden säger Ebba Eriksson medan hon berättar om allt sitt arbete.

ebbas-kondisc150226

Examensprovet har genomförts hos Garströms konditori med konditorn Lasse Andersson som handledare.

– Ebba har klarat det här utmärkt, sa Lasse Andersson.

ebbas-kondisb150226

“Publiken” fick vara med och betygsätta arbetet och frågeformuläret blir grunden för den rapport som Ebba Eriksson måste lämna in. Helt klart är förstås att Ebba Eriksson blir en av vårens populäraste elever på De la Gardiegymnasiet i vår. Kompisar kom med stora famnen till henne på konditoriet, där man aldrig tidigare varit med om något liknande. Större delen av konditoriets utrymmen gick åt för att låta Ebba Erikssons gäster pröva allt.

©: Lidköpingsnytt – www.lidkopingsnytt.nu