Gå direkt till Nyheten (Öppna verksamheter i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Öppna verksamheter i Stadsträdgården

Publicerad Saturday, 22 November 2014, 15:06 av Björn Smitterberg

kampsporter2I dag öppnades dörrarna till en rad olika verksamheter som finns i Stadsträdgården.
Mattias Lenhult berättade om de ursprungliga utrustningarna för kampsporter – här användes dock träkäppar. Bilderna i reportaget är klickbara till större format.

Idrottsmuseet var ett välbesökt hus i dag, som tillsammans mede vävstugan fick ta emot flest besökare. Men även Röda korset och Musikskolan visades upp – exempelvis.

kampsporterPå idrottsmuseet fanns en världsmästare på plats – Mathias Karlsson (i röd dräkt) som tävlar i  hapkindo, en sport som har rötter i Korea. Han representerade i dag Lidköpings Kampsport Akademi som hade flera uppvisningar i det överfyllda museet – så det blev lite trångt för de här sporterna.

hopprekordUtanför entrén ordnade museet möjlighet för alla att slå rekord i höjdhopp. Här låg högsta ribban på 245 centimeter.

rodakorsetTill jul kommer 120 hushåll i Lidköping att få kassar med mat genom arbete av medlemmar i Röda korset i Lidköping. Kassarna delas ut genom kyrkornas försorg, och medlemmar i Röda korset i Lidköping bidrar alltså med 120. Här stickas och virkas även för försäljning och en hel del “mjuka” paket skickas till olika delar av världen där det  finns behov.