Gå direkt till Nyheten (Konjunkturen i Västsverige: Bistert och varselvåg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konjunkturen i Västsverige: Bistert och varselvåg

Publicerad Tuesday, 28 October 2014, 10:58 av Redaktionen

Den västsvenska konjunkturen uppvisar ett rejält hack i konjunkturkurvan denna månad.
Trots att de flesta underliggande variablerna är fortsatt stabila, så slår en varselvåg igenom och skapar en dipp åt det negativa hållet.
Det skriver Västsvenska Handelskammaren i sin månadsrapport.Det sker samtidigt som Västsverige nås av det positiva beskedet att delar av näringslivet berättar att de planerar nyanställningar, vilket dock inte gett utslag i konjunkturkurvan ännu. – Framtidstron är fortfarande god hos västsvenska företag. Just nu ser optimismen inte ut att påverkas av att vi ser ett något kärvare konjunkturklimat den här månaden. Lyfter vi blicken något är den svenska konjunkturen på väg åt rätt håll i ett längre perspektiv. Det var också något Riksbankschefen Stefan Ingves påpekade när han var i Västsverige nyligen, säger Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren.

Konjunkturens utveckling i Västsverige har länge pekat i positiv riktning även om det är med en långsammare utvecklingstakt, än vad förväntningarna för ett år sen visade. De dämpade förväntningarna hänger samman med att omvärldens utveckling fortsätter att vara osäker.

För de exporterande företagen är den låga efterfrågan i Europa ett fortsatt orosmoment, därtill allt mer kopplat till den geopolitiska krisen i Ukraina och med ögonen på de upptrappade striderna i Mellanöstern.