Gå direkt till Nyheten (Stort intresse för Vänsterpartiets ledare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 13 december 2018
  1. Dagens namn:
  2. Lucia
  3. I morgon:
  4. Sten och Sixten

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Stort intresse för Vänsterpartiets ledare

Publicerad onsdag, 27 augusti 2014, 13:17 av Björn Smitterberg

vp-ledare5Det kom en förhållandevis stor publik till Nya Stadens torg i dag för att lyssna på Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Han applåderades för många av sina politiska förslag, men det var en och annan som ogillade den här inställningen Vänsterpartiet har till vinster i välfärden. Bert Karlsson var en av dem som ville lägga ett ”gott ord”.

Bildreportage – alla bilder är klickbara till större format.

vp-ledare1

Talet handlade annars om det vi lärt oss förknippa med Vänsterpartiet; Stärkt arbetsrätt, feminism, rätt att välja omsorg – men utan vinster i välfärden.

Om vinster i välfärden jämförde han med att släppa en räv i hönsgården.

– Släpp inte in räven i välfärden!

jonas2

Han sa också: Chaufförer och andra som arbetar i Sverige men kommer från annat land ska ha rätt till svenska kollektivavtal. Vi måste se till att det blir schysts för alla, men också för företagen. Det är de schysta företagen som ska vinna kontrakten.

– Mycket står på spel nu. Vi har chans att få en ny regering. Men låt oss tillsammans se till att den nya regeringen får majoritet – för de borgerliga kan säkert tänka sig regera vidare annars, för dom vet att SD nästan alltid röstar borgerligt. Bästa sättet stt stoppa SD är att rösta på Vänsterpartiet.

vp-ledare4Två kommunalråd bevakade Vänmsterledaren.

Jonas Sjsöstedt talade också om klimat- och miljöfrågor.

– Vi måste vara i spets i Sverige. Vi kan inte driva de här frågorna utomlands om vi inte själva sett till att vi är trovärdiga.

bertkarlsson_140827

Arbetsmarknadsfrågorna kom att få starka inslag av jämställdhet. Jonas Sjöstedt vill ha bort delade turer, han vill att otrygga tillfälliga jobb skall bli trygga och långsiktiga.

– Det är trygghet som skapar jobb – inte otrygghet.

vp-ledare3

 

1 kommentar

  1. StigStefan

    Go TEAM Jonas! :)

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet