Gå direkt till Nyheten (Socialdemokraternas valmanifest:
Sju punkter för jobb, jämlikhet och hälsa i regionen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Socialdemokraternas valmanifest:
Sju punkter för jobb, jämlikhet och hälsa i regionen

Publicerad Tuesday, 19 August 2014, 17:09 av Redaktionen

socialdemokraterna-rosSocialdemokraterna har i dag presenterat sitt valmanifest för det politiska arbetet i Västra Götalandsregionen om man vinner valet.Här återges manifestet i sin helhet:

Sju punkter för fler jobb och jämlikhet hälsa

Ett regionalt kunskapslyft med traineejobb och utbyggd kollektivtrafik. Cancervård inom fyra veckor. Betald specialistutbildning för sjuksköterskor. Avgiftsfri tandvård till och med året man fyller 25 år. Det är några av punkterna i det valmanifest som de socialdemokratiska regionråden Gert-Inge Andersson och Helén Eliasson presenterade i dag.

– Vi vill förbättra förutsättningarna för att medborgarna i Västra Götaland ska ha goda möjligheter till arbete, säger Gert-Inge Andersson (S). Den förbättrade kollektivtrafiken har gjort att människor får tillgång till fler jobb än tidigare.

Gert-Inge påpekar att pendlingen mellan orterna i Västra Götaland har ökat rejält vilket visar att människor nu har möjlighet till fler jobb och studieplatser än tidigare.

Några av satsningarna inom sjukvården gäller cancervård inom fyra veckor efter en befogad misstanke om cancer och att den avgiftsfria tandvården utökas till och med året man fyller 25 år.

–  Dagens vårdgaranti är otillräcklig och tryggar inte att patienten får en sammanhållen vård, säger Helén Eliasson (S). Vi vill att sjukvården ska införa patientöverenskommelser som omfattar alla delar i hälso- och sjukvården. Besök, undersökning, röntgen, remisser, allt ska med för patienten skall kunna påverka och ha information om hela vårdkedjan.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
foeredettingen
Gäst
foeredettingen
19 August, 2014 06:09

Inte ett ord om med VAD människor ska jobba MED. Eller är det som vanligt? Ska sosseriet starta AMU-center?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
20 August, 2014 12:33

Har inte alla redan jobb efter 8 år med arbetslinjen menar du??????? Det lovade ju Reinfeldt redan 2006.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
20 August, 2014 12:45

Och innan 2006 så blev de sjukpensionärer, utan att man ens försökte ordna ett jobb till dom som inget annat ville . De va väl bättre förr Ove Nordström.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
20 August, 2014 02:59

Skulle det försvara Reinfeldts svikna löften? Det var väl med just de motiveringarna han införde arbetslinjen och lovade “riktiga” jobb. Det blev fas3, utförsäkringar och otryggare anställningsformer.