Gå direkt till Nyheten (Prinsen delar ut pokal i Lidköping
Åter dags för tävlingar i höga farter på Motorarenan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 februari 2018
  1. Dagens namn:
  2. Torgny och Torkel
  3. I morgon:
  4. Lage

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Prinsen delar ut pokal i Lidköping
Åter dags för tävlingar i höga farter på Motorarenan

Publicerad lördag, 16 augusti 2014, 06:04 av Redaktionen

prinsen_130818Kamp i varje kurva, full gas och tät racing – på lördag och söndag är det dags för Prins Carl Philips Racing Pokal att delas ut i samband med att Lidköping Open arrangeras av Lidköpings Kartingklubb.
På söndag kan de nio pristagarna ta emot priset ur prins Carl Philips hand.
Arkivbild från förra årets tävlingar.

Klubbens unika samarbete med Hovet, STCC, Kungliga Automobil klubben, Formel Renault 1,6 och nu Svenska Bilsportförbundet har lett fram till att Lidköpings Kartingklubb för andra året i rad är värd för Prins Carl Philips nyinstiftade pris från 2013 nämligen Prins Carl Philips Racing Pokal.

Under helgen körs också deltävlingar i serierna Rotax Max Challenge och Aspen Race Fuel Cup.

Genom samarbete med STCC, Kungliga Automobil Klubben, Clio Cup och Formel Renault 1.6 får de pallplacerade i kartingklasserna Junior 60, KF Junior samt KZ2 möjlighet att prova på körning i formel- och banracingbilar. Banracing är en väg att slå in på för att utvecklas inom bilsporten.

Genom Svenska Bilsportförbundet kommer tävlingarna att sändas via SBF Play. Förbundet bidrar också till att de pallplacerade i de tre ovanstående klasserna har möjlighet att delta en helg på Bosön för att även utvecklas fysiskt inför en framtida karting- och eller banracingkarriär.

Förra årets premiärupplaga av Prins Carl Philips Racing Pokal fick en mycket lyckad start där en av pristagarna, Johanna Jovér, i år återfinns i klassen närmast under STCC, Clio Cup.

Tillsammans med sina samarbetspartners kommer Lidköpings Kartingklubb att bjuda på en riktig folkfest kring tävlingen, där bland annat Mats ”Snickar-Matte” Karlsson kommer att vara en av deltagarna i startfältet under lördagen.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet