Gå direkt till Nyheten (På söndag gästas Con Brio Gospel av
körledaren, föreläsaren och låtskrivaren Jonas Engström)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 juni 2018
  1. Dagens namn:
  2. Paulina och Paula
  3. I morgon:
  4. Adolf och Alice

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

På söndag gästas Con Brio Gospel av
körledaren, föreläsaren och låtskrivaren Jonas Engström

Publicerad torsdag, 17 oktober 2013, 19:26 av Björn Smitterberg

jonas_engstrom_pressbildGenom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival och ett flertal resor till gospelns hemland, USA har Jonas Engström fått en stor erfarenhet och djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition. Med fokus på samspel och delaktighet är Jonas en uppskattad och ofta anlitad kör– och gospelinstruktör.

Jonas brinner för att sprida och utveckla körmusiken och sitter sedan 2012 i styrelsen för Sverige Körförbund.

jonas_engstrom_pressbild

1994 startades den första gospellinjen i Sverige på Glimåkra Folkhögskola med Jonas som pianist. Efter flytt till Stockholm började Jonas som kapellmästare för Credokören och projektledare för Stockholm Gospel, ett varierande och utmanande jobb med regelbundna resor till USA och kontakt med kollegor i Gospelfestivaler runtom i Europa.

Nu på söndag har han en kördag tillsammans med Sunnersbergs församlings gospelkör. Dagen avslutas med en gospelmässa i Sunnersbergs kyrka där han tillsammans med kören medverkar med sånger och anknyter till att det är 50 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda tal ”I have a dream”. Gospelmässan leds av kyrkoherde Monica Göransson. Fri entré.

Gospelmässa i Sunnersbergs kyrka söndag klockan 18.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet