Gå direkt till Nyheten (Nytt toppresultat i AT-rankingen för sjukhuset i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 januari 2019
  1. Dagens namn:
  2. Frej och Freja
  3. I morgon:
  4. Erika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nytt toppresultat i AT-rankingen för sjukhuset i Lidköping

Publicerad fredag, 06 september 2013, 16:27 av - Inskickat material

Skaraborgs Sjukhus placerar sig återigen högt upp i AT-läkarnas rankinglista. I den nya mätningen klättrar Lidköping från fjärde till andra plats och Skövde hamnar som nummer fjorton.

Det skriver Skaraborgs sjukhus i ett pressmeddelande.

– Det är jättekul att såväl Lidköping som Skövde står sig fortsatt bra i AT-rankingen och det visar att det finns ett fortsatt gott arbetsklimat trots den ansträngda arbetsmiljösituationen. Ett stort tack går till alla medarbetare. Det är de som bidrar till en god arbetsmiljö och en positiv upplevelse för våra AT-läkare, säger Anders Plantin, AT-chef.

Bakom rankinglistan står Sveriges yngre läkares förening (SYLF) som i år har frågat 1 218 AT-läkare om sin allmäntjänstgöring.

Förutom det sammanfattande betyget får AT-läkarna även bedöma kvaliteten på placeringarna inom medicin, kirurgi, psykiatri och allmänmedicin. Inom området medicin har Skaraborgs Sjukhus Lidköping rankats som nummer ett i Sverige för andra året i rad.

Allmäntjänstgöring (AT) är en tidsbegränsad anställning under handledning för den som fullgjort läkarutbildning. Allmäntjänstgöringen omfattar minst 18 månader och läkaren kallas under denna tid AT-läkare.

Sveriges yngre läkares förening (SYLF) genomför varje år en enkätundersökning där AT-läkare får ranka AT-orter och kvaliteten på allmäntjänstgöringen. Undersökningen har pågått sedan år 2000 och i årets ranking har 65 AT-orter betygsatts.

Årets rankinglista toppas av Gällivare sjukhus. Därefter kommer Skaraborgs Sjukhus Lidköping på andra plats och Sunderby sjukhus utanför Luleå på tredje plats. Sist hamnar Skånes universitetssjukhus i Lund.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet