Gå direkt till Nyheten (Bläckfiskar till små små barn)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 24 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Bartolomeus
  3. I morgon:
  4. Lovisa och Louise

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bläckfiskar till små små barn

Publicerad söndag, 11 augusti 2013, 15:16 av - Inskickat material

Under nästa vecka kommer projektet med att virkabläckfiskar till små barn – det vill säga för tidigt födda – att lämna sin första leverans till neonatalavdelningen Skaraborgs Skövde. De virkade bläckfiskarna får barnen att gripa efter dess armar likt navelsträngen i mammans mage. Det innebär att sonderna och slangarna som de annars gärna drar i för vara kvar.

Idén kommer från Danmark, men har spridit sig snabbt i Sverige. Neonanatalavdelningar på sjukhus runt om i landet har fått ambassadörer som ansvarar för insamling, tvättning och säkerhetskontroll. Virkningen skall ske med bomullsgarn. För Skövdesjukhusets del är det Lotta Andersson som är ambassadör.

Bläckfiskarna på bilden är gjordaav Lotta Andersson och Monica Smedman, inspirerade av bl a Villa Lidköping BK och Lidköpings Kanotförening.

Du som vill veta mer – klicka här.