Gå direkt till Nyheten (Filippa var i centrum när Lidköping firade hjärtat)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 02 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Filippa var i centrum när Lidköping firade hjärtat

Publicerad lördag, 09 februari 2013, 11:30 av Björn Smitterberg

På torsdag är det alla hjärtans dag – men det var i dag som det riktiga hjärtats idag firades – och det kom hundratals, kanske tusentals, besökare till Särnmarkska huset där det blev en stor loppmarknad, auktion och mycket annat.Initiativet kommer från Louise och Richard Wisemark, föräldrar till Filippa – familjens lillasyster. Filippa föddes med ett svårt hjärtfel och är inte helt återställd efter tre operationer och specialbehandling som ännu krävs.

– Visst har det varit traumatiskt för oss, och den känslan kan ju komma åter ibland, säger Louise Wisemark. Men vi är så glada över får Filippa ändå – och jag och Richard orkar.

En som också orkar är Johan Lindén – tidigare i polisledningen i Lidköping, morfar till Filippa när han tar emot Filippa och hennes storasyster och samtidigt pratar med andra besökare. Till vardags hittar man lätt Johan Lindén på gymnaiset eller på Campus – han är en engagerad skolpolitiker.

Richard Wisemark funderar på de högsta buden på Villatröjan.

Här var insamlingar, skjuta mål på Villaspelare, och här fanns något som Villa Lidköping BK hoppas ska bli riktigt värdefullt. Det såldes nämligen på auktion en tröja som alla Villaspelarna skrivit sina autografer på. Om Villa kommer så långt som till SM-final och kanske vinner – då blir det en verklig raritet.

Att köpa ballong är ett sätt att stötta forskningen. Ella prövade den metoden tillsammans med sin pappa.

– Förra året fick vi in cirka 100.000 kronor på det här evenemanget, säger Louise Wisemark. Hoppas det blir lika mycket i år.

Pengarna går oavkortat till Hjärt-Lungfondens forskningskassa.